Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 05 juli 2016 Logiesmogelijkheden in woningen Hollands Kroon uitgebreid

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Het college van Hollands Kroon heeft besloten de logiesmogelijkheden voor tijdelijke werknemers uit te breiden. Op grond van het huidige Kruimelbeleid, wat nu een jaar in werking is, was het mogelijk maximaal 5 personen logies te bieden in woningen. Daar wordt nu een optie aan toegevoegd: het bieden van logies aan maximaal 8 personen in een woning.

De voorwaarden zijn bijna gelijk aan de regeling voor 5 personen met toevoeging dat er minimaal 50 meter afstand moet zitten tussen de logiesaccommodatie en naastgelegen woonbestemmingen of andere zogenaamde 'gevoelige' bestemmingen. Om gebruik te kunnen maken van deze mogelijkheden, moet een omgevingsvergunning te worden aangevraagd.

Wethouder Theo Meskers: "Het beleid waar we nu mee werken is opgesteld in afstemming met het bedrijfsleven, dat zich bovendien constructief opstelt. De argumenten van ondernemers om in grote, vrijstaande woningen meer arbeidsmigranten te huisvesten zijn gebaseerd op voortschrijdend inzicht en reëel. Daarom heb ik het college voorgesteld dit evaluatiemoment te benutten voor een beleidswijziging."

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl