Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 07 juli 2016 Nieuwe beheerovereenkomst Duinpark in Den Helder

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Dinsdag 5 juli 2016 ondertekenden bewoners van het Duinpark samen met wethouder Lolke Kuipers de nieuwe beheerovereenkomst van hun wijk.

De bewoners beheren via hun beheerstichting "Duinpark" al jaren grote delen van de openbare ruimte zelf: vooral het gras, heesters, bomen en zwerfvuil. Ze krijgen daar een bepaald bedrag voor van de gemeente. Het onderhoudscontract beslaat vanaf nu hun héle buurt.

De bewoners hebben op deze manier veel meer controle op de kwaliteit, zijn meer betrokken bij hun openbare ruimte en dat zorgt ervoor dat de kwaliteit hoger is dan dat de gemeente op afstand kan verzorgen.

Met het verkrijgen van het totale beheer heeft de stichting met instemming van de bewoners een aantal perken laten inzaaien met akkerbloemen. Deze geven met de ruime hoeveelheid aanwezige klaprozen nog meer kleur aan het Duinpark.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl