Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 26 juli 2016 Duurzame aanpak regenwateroverlast in Den Helder

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Wie in juni 2016 het regelmatig naar het tv-journaal keek, zal het niet zijn ontgaan: extreme regenbuien in grote delen van zuidoost Nederland met veel hinder en schade. Hier in de Kop van Noord-Holland hebben we gelukkig geen extreme regen gehad.

Toch zijn er in Den Helder ook plekken waar overlast door regenwater voorkomt.

Eén van die plekken ligt naast een flat van het Marinapark.

De overlast op deze locatie wordt veroorzaakt door de slechte kwaliteit van de bodem in combinatie met de lage ligging ten opzichte van de omgeving. Regenwater blijft hier soms wekenlang in grote plassen liggen. Bewoners hadden er last van.

De gemeente ging op zoek naar een oplossing.

Met het oog op een veranderend klimaat en de wens om een duurzame oplossing uit te proberen, is het Marinapark gekozen als proeftuin. Het overschot aan regenwater wordt niet, zoals gebruikelijk, met buizen en putten afgevoerd maar via een onderhoudsvrije grindbak met grindpalen circa tien meter diep de bodem ingebracht. Om te testen of de theorie ook in de praktijk klopt, is afgelopen woensdag 13 juli 2016 in het bijzijn van bewoners een proef gedaan. Berekeningen en metingen hebben aangetoond dat de bedachte oplossing ruimschoots voldoet. Begin september 2016 wordt het proefvak met circa vijftig meter verlengd. Een dergelijke oplossing zal in de nabije toekomst vaker overwogen worden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl