Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 15 augustus 2016 Beatrixzaal in Den Burg energieneutraal door zonnepanelen

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Op de Beatrixlzaal in Den Burg zijn zonnepanelen geplaatst. Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten om zonnepanelen te laten plaatsen op vijf gemeentelijke gebouwen. Met deze duurzame energie wordt een concrete bijdrage geleverd aan de ambitie van Texel om zelfvoorzienend te zijn.

De zonnepanelen op de Beatrixzaal zijn inmiddels in gebruik. Deze installatie wekt jaarlijks evenveel (lokale en duurzame) elektriciteit op als de sporthal verbruikt, ongeveer 13.500 kWh. Hiermee is de Beatrixzaal energieneutraal op het gebied van elektriciteit.

De opbrengst van de installatie kun je als bezoeker van de sporthal ook volgen.

Er hangt een scherm, waarop te zien is hoeveel kWh de installatie die dag en gedurende de hele levensduur heeft opgewekt en hoeveel CO2 hiermee is bespaard.

De VEM heeft de installatie geleverd.

De vier andere gemeentelijke gebouwen, het gemeentehuis, de gemeentewerf, het Veiligheidsgebouw en de Bolder, doorlopen een ander traject omdat het bij deze gebouwen mogelijk is subsidie(s) aan te vragen. Voor alle vier gebouwen is de landelijke exploitatiesubsidie SDE+ aangevraagd en toegekend. Ook wordt een provinciale subsidie aangevraagd. Op korte termijn start de aanbesteding voor de realisatie van deze panelen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl