Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 20 oktober 2016 Inspirerende informatieavond Tiny Houses Den Helder

Woningstichting Den Helder logoBron: Woningstichting Den Helder - Afgelopen 30 september 2016 vond de informatieavond Tiny Houses (TH), georganiseerd door Woningstichting Den Helder en de gemeente Den Helder, plaats. Het doel van de avond was om met elkaar kennis te maken, geïnspireerd te raken en enthousiast te worden. Dat doel is volgens ons ruimschoots behaald. Nu is het de beurt aan de toekomstige bewoners om in actie te komen. Ons voorstel is om werkgroepen te vormen die het project, met ondersteuning van Woningstichting en gemeente, verder ontwikkelen.

Marjolein in het Klein

De inspiratie kwam van de presentatie van Tiny House bewoner van het eerste uur Marjolein Jonker. Zij gaf samen met Monique van Orden, medeoprichter van Tiny House Nederland, een bezielende presentatie hoe het is om in een TH te wonen en wat er bij komt kijken om dat te realiseren. Op de website www.marjoleinninhetklein.com staat meer informatie. Na de presentatie volgden de workshops.

Workshops Tiny House

Doel van de workshops was om een beeld te krijgen van het idee dat toekomstige TH bewoners hebben bij het begrip Tiny House. Door het plakken van stickers of het plaatsen van kruisjes gaven de deelnemers hun voorkeur (groene sticker) dan wel hun afkeur (rode sticker) aan. In de samenvatting informatieavond van 30 september is te zien hoe de stickers verdeeld zijn.

Afsluiting van de avond

Na een korte samenvatting van de workshops ging de heer Waltmann in op het vervolg van het traject. Hij gaf daarbij aan dat alle belangstellenden, aanwezigen en niet aanwezigen, een mail ontvangen met de vraag of ze willen plaatsnemen in een werkgroep. De te formeren werkgroepen nemen het initiatief om het project een stap verder te brengen. Woningstichting en de gemeente bieden daarbij ondersteuning.

Ook geïnteresseerd in een Tiny House?

U kunt zich aanmelden als belangstellende door een mail met uw naam, adres en telefoonnummer te sturen naar onder vermelding van Tiny House Den Helder.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl