Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 09 november 2016 Nieuw meldpunt Jeugdoverlast Den Helder

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Jongeren zijn zich niet altijd bewust van de effecten van hun gedrag op hun omgeving en veroorzaken soms overlast voor andere inwoners. De gemeente wil graag weten wanneer men overlast van jeugd ondervindt. Hiervoor introduceren zij een meldpunt voor het melden van deze overlast.

Inwoners, ondernemers en verenigingen die overlast ervaren van gedrag van jongeren, worden gevraagd hun meldingen en signalen via het meldpunt door te geven. Met deze informatie krijgen de medewerkers van team Handhaving een overzicht van bepaalde (hang)plekken en inzicht in patronen. Aan de hand van dit overzicht wordt onder andere bepaald waar eventueel extra inzet van een handhaver, een wijkagent, of mogelijk een jongerenwerker nodig is of waar andere maatregelen genomen moeten worden.

Jongeren Interventie Team

De gemeente probeert ook op andere manieren jeugdoverlast in kaart te brengen.

Dit doet zij bijvoorbeeld via het Jongeren Interventie Team (JIT-team) van handhavers en politie. Dit team is als pilot van start gegaan in Julianadorp gericht op jeugdoverlast naar aanleiding van klachten door inwoners bij gemeente en/of politie.

Het JIT-team treedt zowel preventief als repressief op en vroegtijdig signaleren van alcohol- en drugsgebruik staat hierin centraal. Daarnaast vergroot het JIT-team de heterdaadkracht voor het signaleren van overtredingen.

Vanwege de positieve ervaringen is het JIT-team ook elders in de stad actief. Zo heeft het team afgelopen donderdag en vrijdagavond controles in het centrum van Den Helder en in de wijk Stad binnen de Linie gehouden. Het team ging met groepen jongeren in gesprek over onder ander alcohol- en drugsgebruik en overlast. Tijdens de controles heeft het JIT-team geen misstanden geconstateerd en de jongeren waren goed aanspreekbaar. Ook de komende tijd zullen gemeentelijke handhavers in samenwerking met politie toezicht houden op sport- en speelterreinen, schoolpleinen en andere locaties waar de jeugd zich regelmatig ophoudt.

Wat is jeugdoverlast?

Het gaat hier om gedrag van jongeren dat als overlast wordt ervaren, zoals:

Geef bij een melding de volgende zaken door:

Het meldpunt is geen vervanging van het politiemeldnummer. Heeft u acuut overlast of heeft u niet-spoedeisende hulp nodig waarbij politie gewenst is, dan kunt u het landelijk servicenummer van de politie bellen: 0900 8844. Bij spoedeisende hulp belt u met 112.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl