Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 06 december 2016 Werk aan het riool in drie kernen: Schagen, Sint Maartenszee en Tuitjenhorn

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Een nieuwe binnenkant voor het riool en nieuwe afvoerleidingen. Dat staat de komende maanden te gebeuren in diverse straten in Schagen, Sint Maartenszee en Tuitjenhorn. Het riool in deze straten krijgt een opknapbeurt. Dit is nodig zodat ook in de toekomst het afvalwater en regenwater goed afgevoerd kan worden.

De firma Insituform start maandag 28 november 2016 met de werkzaamheden. De bedoeling is dat het werk voor het eind van het jaar klaar is.

Straat soms tijdelijk afgesloten

Het riool krijgt aan de binnenkant een kunststof kous, zodat deze weer jaren mee kan. Voordeel is dat de kous van binnenuit wordt aangebracht. Hierdoor hoeft de straat niet opengebroken te worden. Het kan wel gebeuren dat de straat enkele uren afgesloten is, omdat er grote vrachtwagens nodig zijn voor het aanbrengen van de kous. De gemeente informeert bewoners hierover per brief. Is de straat afgesloten, dan is er een omleidingsroute aangegeven.

Voor het vervangen van de afvoerleidingen moet er wel gegraven worden, maar alleen op de plek waar de afvoerleiding zit. Het kan gebeuren dat de straat daarbij enkele uren is afgesloten. De gemeente vraagt begrip voor de overlast die de werkzaamheden veroorzaken.

Reinigen en inspecteren

Voordat aan het riool gewerkt kan worden, moeten we eerst het riool inspecteren en reinigen. Dat gebeurt onder hoge druk, waardoor wij inwoners vragen op dat moment de toiletten gesloten te houden.

Vragen

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met R. Spijker, telefoonnummer 06-52438471.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl