Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 22 december 2016 Voormalig schoolgebouw Zuiderweg in Schagen zoekt nieuwe eigenaar

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Het voormalig schoolgebouw aan de Zuiderweg 15 in Schagen en het bijgebouw zijn te koop. Het hoofdgebouw, een gemeentelijk monument, is gebouwd in 1942 en heeft een oppervlakte van circa 1.450 m2 BVO. Het bijgebouw (370 m2 BVO) is gebouwd in 1976. Dit bijzondere gebouw heeft een maatschappelijke bestemming. De voorkeur van de gemeente gaat uit naar maatschappelijke dienstverlening in de (intramurale) zorgsector. Nog deze maand nodigt de gemeente (markt)partijen uit om de uiteenlopende mogelijkheden van het gebouw te komen bekijken.

De gebouwen kunnen na afspraak worden bezichtigd op dinsdag 20 december 2016 (van 13.30-14.00 uur), woensdag 21 december 2016 (van 9.00-10.30 uur) en donderdag 22 december 2016 (van 12.00 -13.30 uur). De bezichtiging kan ook op aanvraag.

Zoals gemeld zoekt de gemeente naar een invulling die past bij de huidige bestemming: maatschappelijke dienstverlening. "Een zorgpartij zou goed op deze locatie passen. Dat sluit aan bij de groeiende vraag naar zorglocaties, in verband met de toenemende vergrijzing" zegt wethouder Ben Blonk van Samenlevingszaken.

De verkoopprocedure is transparant en openbaar en vindt plaats per inschrijving.

Dit betekent dat geïnteresseerde partijen worden gevraagd om voor 20 januari 2017 een voorstel te doen. Het voorstel zal moeten bestaan uit zowel een financieel- als een inhoudelijk voorstel. "Eind januari 2017 willen we dat onze koper bekend is, zodat de nieuwe eigenaar nog voor de zomer van volgend jaar kan beginnen met een verbouwing", aldus wethouder Jelle Beemsterboer van Ruimte en Economische Zaken.

Meer informatie vindt u op www.schagen.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl