Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 11 april 2017 220.000 extra woningen nodig in Noord-Holland

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Steden hebben een grote aantrekkingskracht. De verwachting is dat ruim 65% van de wereldbevolking in 2050 in steden woont. Ook in Noord-Holland zien we die trend.

De prijzen van woningen in steden als Amsterdam en Haarlem stijgen enorm. En voorlopig zal de vraag naar woningen alleen maar toenemen. Tot 2040 moeten er naar verwachting 200.000 woningen bij in het zuidelijk deel van Noord-Holland en, iets bescheidener, 20.000 woningen in het noordelijk deel van Noord-Holland. (Zie pagina 44 van Verkenningen NH2050 - www.noord-holland.nl/Onderwerpen/Ruimtelijke_inrichting/Projecten/Omgevingsvisie/Verkenningen_NH2050)

Hoe voorkomen we dat het wonen in steden in de toekomst alleen weggelegd is voor hoger opgeleiden en dat starters en middeninkomens de stad uit moeten? En waar moeten de vele nieuwe woningen gebouwd worden? Als we het open en weidse karakter van Noord-Holland willen behouden, dan moeten we in de steden de hoogte in. Maar ook daarover is discussie.

Praat mee op www.jouwnoord-holland.nl en laat weten in wat voor Noord-Holland jij in de toekomst wil wonen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl