Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 06 juni 2017 Overeenkomst privacy met Wooncompagnie en Gemeente Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Vrijdagmorgen 2 juni 2017 om 10.00 uur ondertekenden Wooncompagnie en gemeente Schagen een convenant over samenwerking tussen Wooncompagnie en de wijkteams. Het convenant is getekend door Ben Blonk, wethouder Samenleving van gemeente Schagen en Angelo van Rijn, gebiedsregisseur van Wooncompagnie.

In de prestatieafspraken die vorig jaar zijn getekend -en lopen tot het jaar 2020- staat dat er een overeenkomst moet komen waarmee huis-ontruimingen worden voorkomen. Wethouder Ben Blonk wil dat geen enkele inwoner tussen wal en schip terecht komt. Als er achterstand is in het betalen van huur, of er zijn schulden, wil de wethouder toch dat de mensen kunnen blijven wonen en niet op straat belanden. Dat wil Wooncompagnie ook, zoveel mogelijk voorkomen dat er huisuitzettingen zijn.

Beide partijen willen voorkomen dat er woonoverlast ontstaat en willen verloedering stoppen. Omdat dit het woonplezier en het leefklimaat ernstig verstoren kan, het tot geestelijke en fysieke klachten kan leiden. De gemeente en Wooncompagnie willen dit samen aanpakken, waarbij het uitgangspunt is dat niemand tussen de wal en het schip valt. Het eerste doel is een maatwerk-oplossing te vinden, een op de persoon toegesneden oplossing.

De privacy van mensen moet daarbij gewaarborgd blijven. Daarom staan in het convenant regels waaraan medewerkers van de gemeente en Wooncompagnie zich moeten houden. Gegevens mogen in principe pas uitgewisseld worden als de cliënt dat goed vindt, tenzij ernstig gevaar dreigt en ook na uiterste inspanning geen toestemming van de cliënt komt. Als Wooncompagnie en de gemeente zonder toestemming van de cliënt diens persoonsgegevens uitwisselen, dan moeten zij de cliënt direct hierover informeren.

Volgend jaar wordt gekeken of het convenant goed werkt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl