Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 15 juni 2017 Woningstichting Den Helder: 4 miljoen winst in 2016

Woningstichting Den Helder logoBron: Woningstichting Den Helder - Woningstichting maakte in 2016 een winst van 4,062 miljoen euro. Het behaalde resultaat wordt volledig terug geïnvesteerd in de stad Den Helder. Herstructurering van de binnenstad van Den Helder laat staan de wijk Nieuw Den Helder, maar ook veel andere investeringen worden niet door marktpartijen opgepakt terwijl dit voor de aantrekkelijkheid van de stad en de verhuurbaarheid van onze woningen toch echt noodzakelijk is. Woningstichting wil daarom doorgaan met het investeren op een breed terrein. In samenspraak met de gemeente kan een corporatie het beste sturing geven aan de leefbaarheid van een buurt of wijk.

Algemeen directeur Robbert Waltmann: "Onze doelgroep, huishoudens die niet zelfstandig in een betaalbaar onderdak kunnen voorzien, is erg gebaat bij een goede, betaalbare huurwoning en een gezonde, leefbare woonomgeving. Dit bieden wij door de huur betaalbaar te houden -gemiddeld 68% van wat de huren maximaal mogen zijn-, binnenkort bij de meeste van onze huurders gratis zonnepanelen te plaatsen en in de leefbaarheid van de wijken te investeren."

Financieel directeur Peter Kramer: "Of wij in de toekomst mogen blijven investeren in de leefbaarheid van de wijken hangt af van een besluit dat de minister later dit jaar zal nemen. Om door te kunnen gaan is het belangrijk dat Woningstichting Den Helder juridisch gesplitst mag worden. Het splitsen van Woningstichting in een klassieke corporatie en een commercieel-maatschappelijke BV zorgt er voor dat nog steeds geïnvesteerd kan blijven worden op een breder vlak dan alleen sociale woningbouw, zij het in mindere mate dan vroeger het geval was. Een ander belangrijk voordeel van de BV is dat het toewijzingsbeleid ruimer is. Er komen meer betaalbare huurwoningen beschikbaar voor de middeninkomens. Daar is iedereen bij gebaat in Den Helder."

Bekijk het Financieel Jaarverslag 2016 op woningstichtingdenhelder.nl/

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl