Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 20 juni 2017 Ondertekening contract voor acht woningen in Waarland

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Maandagmiddag 12 juni 2017 ondertekenden acht jonge inwoners van Waarland een contract met de gemeente. Dankzij dit contract wordt het mogelijk dat zij in hun eigen dorp voor zichzelf een woning mogen laten bouwen.

De groep jongeren nam eind 2015 het initiatief om de oude handbalvelden aan de Lantmanstraat in Waarland te ontwikkelen. Ze willen gezamenlijk hun eigen woningen laten bouwen op deze plek. Dat heet CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap). Gemeente Schagen werkt graag mee, de onderhandelingen hebben nu als resultaat dat een overeenkomst werd getekend. De feestelijke ondertekening met wethouder Jelle Beemsterboer vond plaats op de plek zelf, aan de Lantmanstraat.

De woningen staan er nog niet meteen. Voor de ontwikkeling is het nodig dat vergunningsprocedures worden doorlopen. De gronden worden daarna voor een marktconforme prijs aan de initiatiefnemers verkocht. Naast de woningen leggen zij ook een deel openbaar gebied aan. Het streven is dat de woningen en het openbaar gebied voor 2020 gereed zijn.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl