Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 29 juni 2017 Nieuwe prestatieafspraken Woontij en gemeente Texel

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Op Texel is het goed wonen. Het beleid voor wonen is opgeschreven in de Texelse Woonvisie. Woningcorporatie Woontij draagt bij aan het realiseren van het woonbeleid. Hoe dat er de komende jaren uitziet, is nu opgeschreven in de nieuwe prestatieafspraken 2017 - 2020. De Bewoners Vereniging Texel heeft ingestemd.

Dinsdag 27 juni 2017 zijn de nieuwe afspraken door de drie partijen ondertekend.

De afspraken volgen de vier lijnen uit de woonvisie.

1. Texel richt zich op de bestaande woningvoorraad

Duurzaamheid van de woningen: de lat gaat omhoog. Zo wordt al het enkelglas vervangen door dubbelglas, krijgen alle woningen een groen label en komen er meer zonnepanelen. In de periode van deze prestatieafspraken worden 98 appartementen gerenoveerd.

Nieuwbouw: in totaal in deze periode 238 woon- en zorgeenheden erbij. Belangrijk zijn de betaalbaarheid en de leefbaarheid in de woonomgeving.

2. Texel zet in op robuuste kernen

Per dorp wordt in 2017 een strategie vastgesteld.

3. Texel richt zich op strategische programmering

De woningvoorraad wordt uitgebreid door uitvoering van diverse projecten. Bij nieuwbouwprojecten worden de Texelprincipes opgenomen in het Programma van eisen. Verder wordt onderzocht of voldaan kan worden aan de BENG normen (Dit staat voor: Bijna Energieneutraal Gebouw).

4. Texel maakt zich sterk voor betaalbaarheid en oudere zorgvragende doelgroepen

Door verkoop van huurwoningen komt doorstroming op gang. Ook het aanbieden van het 'zorgeloos verhuizen' draagt hieraan bij. (dit houdt in dat verhuurders op leeftijd kunnen verhuizen naar een meer passende woning met behoud van de - veelal lage - huur).

Oplossingen voor huisvesten van personeel:

Voor zorgbehoevenden wordt meegewerkt aan kleinschalige en grootschaliger ontwikkelingen (scheiding wonen en zorg), statushouders worden gehuisvest. Tot slot wordt Tubantia ingezet ter leniging van hoge woonnood.

Het college stemt in met de uitvoering van deze Woonvisie. Het vaststellen van prestatieafspraken voor de uitvoering van de woonvisie is een bevoegdheid van het college. Het college vindt het belangrijk dat dit onderwerp ook op de agenda van de raad komt en vraagt de raad naar wensen en bedenkingen. Omdat de prestatieafspraken een dynamisch document vormen, worden eventuele wensen en bedenkingen meegenomen in de eerste actualisatie. Door nu te ondertekenen en aanvullingen mee te nemen in een eerste actualisatie manier gaat Texel beter in de pas lopen met de jaarlijkse afsprakencyclus uit de Woningwet.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl