Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 19 juli 2017 Den Helder: Woninginbraken dalen fors, maar het blijft oppassen

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - De aanpak rond woninginbraken werpt zijn vruchten af. De inbraken zijn de afgelopen jaren fors gedaald. Dat constateren gemeente en politie. Zij zien echter ook dat de criminaliteit zich verlegt naar inbraken in garageboxen en schuurtjes. Deze inbraken zijn gestegen van 31 in 2013 naar 55 in 2016.

Er is geen duidelijk patroon te herkennen in waar en wanneer de dieven toeslaan in Den Helder. Alle wijken kennen het probleem en zowel 's nachts als overdag wordt ingebroken. Nieuw Den Helder springt er echter wel uit. Het type schuur, garage, berging of loods is ook willekeurig. De meest gestolen voorwerpen zijn dure merkfietsen, brommer, motoren en elektrisch (tuin)gereedschap. De gemeente zoekt samen met Woningstichting en politie naar oplossingen om dit soort inbraken terug te dringen.

Maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk

Door de inbraak zo lang en moeilijk mogelijk te maken wordt uw garage of schuur een onaantrekkelijk doelwit voor inbrekers. Hierbij een aantal tips:

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl