Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 17 augustus 2017 Recreatiewoningen en openluchtmuseum tramabri terrein Barsingerhorn

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Nesprojecten B.V. heeft een plan gemaakt voor het terrein bij de abri van het voormalig tramstation Lutjewinkel in Barsingerhorn aan de Heerenweg 1. Het is de bedoeling om op die plek twee recreatiewoningen te realiseren, een kanosteiger en een openluchtmuseum. Het plan is een kopie van het voormalig tramstation, zoals het er vroeger uitzag. Het college is in principe bereid mee te werken aan dit plan.

Behoud abri

De abri is momenteel gesloten wegens vandalisme en overlast doordat deze als hangplek gebruikt werd, maar heeft als monument een cultuurhistorische waarde.

Door het plan blijft de abri blijft behouden voor huidige en toekomstige generaties.

Vervolg

Om de nieuwbouw mogelijk te maken, is het nodig om af te wijken van het bestemmingsplan. Hiervoor vraagt Nesprojecten B.V. binnenkort een omgevingsvergunning aan. Als de aanvraag voldoet aan de voorwaarden, wordt de ontwerp omgevingsvergunning zes weken ter inzage gelegd zodat belanghebbenden zienswijzen kunnen indienen. Afhankelijk van zienswijzen wordt de omgevingsverguninning verleend. Vervolgens kan er gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen de omgevingsvergunning. Daarna kan de bouw starten.

Het "Principeplan Tramstation Barsingerhorn" is te vinden op www.hollandskroon.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl