Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 28 augustus 2017 Overeenstemming bereikt over watertoren Den Helder

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Er is een einde gekomen aan jarenlang juridisch getouwtrek rond de watertoren. De gemeente Den Helder en de heer Koks hebben overeenstemming bereikt over de werkzaamheden aan de toren. De heer Koks kan het gebouw nu verder renoveren en geschikt maken als woonverblijf. De watertoren gaat twaalf keer per jaar open voor publiek.

Het huidige college wilde heel graag een eind maken aan deze voortdurende zaak. Beide partijen waren al jaren in een gerechtelijke procedure verwikkeld. Dit voorjaar hebben gemeente en de heer Koks besloten een schikkingstraject te proberen. Er was een verschil van mening over welke zaken nog uitgevoerd moesten worden om tot een goede oplevering van de watertoren te komen, en wie waar voor verantwoordelijk was.

Kosten

Door een onafhankelijke partij is een kostencalculatie opgesteld waar de gemeente en de heer Koks nu overeenstemming over hebben bereikt. De gemeente stelt € 972.000,-- beschikbaar zodat de heer Koks herstel- en afbouwwerkzaamheden aan de watertoren kan verrichten. De gemeente had hier al eerder geld voor opzij gelegd. De heer Koks zal zelf ook een deel financieren.

Ook is er overeenstemming bereikt over de erfpachtakte.

Wethouder Kuipers: "Het is natuurlijk jammer dat het hele proces zo lang heeft geduurd. Daarom ben ik erg blij dat we nu overeenstemming hebben bereikt en de watertoren door een liefhebber, dhr. Koks, wordt afgebouwd, bewoond en beheerd.

Het is belangrijk dat onze watertoren ook in de toekomst die mooie blikvanger in het vernieuwde stationsgebied blijft."

Watertoren 12x per jaar open

Wij verwachten dat de heer Koks op korte termijn gaat beginnen met het bewoonbaar maken van de watertoren. Onderdeel van de overeenkomst is een bezoekersregeling. Het dak van de watertoren zal twaalf keer per jaar tussen 10.00 en 14.00 uur tegen een kleine vergoeding opengesteld worden voor publiek.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl