Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 07 november 2017 Schagen laat kwaliteitsonderzoek recreatiepark De Horn in Dirkshorn doen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Gemeente Schagen laat een kwaliteitsonderzoek doen op en in de omgeving van recreatiepark De Horn in Dirkshorn. Dit wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Beke uit Arnhem. De gemeente wil met het onderzoek inzicht krijgen in de wijze waarop de huisjeseigenaren en de beheerder het recreatiepark waarderen en beleven. Ook de omgeving van het park wordt in het onderzoek betrokken, door gesprekken met sleutelpersonen en met straatinterviews.

Op Park De Horn is de afgelopen jaren regelmatig sprake geweest van ruzie, intimidatie en het niet volgen van regels. Bij de politie zijn aangiften gedaan en bij de gemeente zijn meerdere handhavingsverzoeken ingediend. Zowel politie als gemeente hebben overtredingen geconstateerd en handhavend opgetreden. De eigenaren hebben eind augustus 2017 een brief van de burgemeester ontvangen. In deze brief heeft de burgemeester aangegeven dat de situatie op en rond het park en het beeld dat over De Horn is ontstaan haar zorgen baart. Zij gaf aan dat de oplossing niet alleen van de gemeente kan komen, maar dat het handhaven van de rust een verantwoordelijkheid is van de beheerder en alle bewoners van het park samen.

Naast de onrust zijn er ook meningsverschillen tussen de beheerder van het park en een groep bewoners over parktarieven, zeggenschap en permanente bewoning.

Vanwege deze situatie zijn er tussen de beheerder en diverse bewoners procedures gevoerd bij de rechtbank en het gerechtshof.

Het college van B&W van Schagen en in het bijzonder de burgemeester in haar rol als verantwoordelijke voor openbare orde en veiligheid wil de situatie op het park beter in beeld krijgen. Vandaar dat nu besloten is tot een kwaliteitsonderzoek. Met de kennis uit het onderzoek wordt besloten of verdere maatregelen nodig zijn. Het onderzoek start rond 1 december 2017. In april 2017 2018 worden de betrokkenen geïnformeerd over de uitkomsten van het onderzoek.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl