Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 07 november 2017 Schagen: Samenwerking voor centrumontwikkeling Waldervaart

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Dinsdagmiddag 31 oktober 2017 hebben wethouder Jelle Beemsterboer en Hoorne Vastgoed een intentieovereenkomst getekend. Hiermee is een eerste stap gezet richting centrumontwikkeling in de Schager wijk Waldervaart. Een ontwikkeling waarbij vooral de bewoners van de wijk een flinke inbreng krijgen.

Hoorne Vastgoed is eigenaar van de supermarkt in Waldervaart. De gemeente Schagen gaat aan de slag met een integraal plan voor het centrumgebied. Daar sluit de renovatie van het winkelcentrum op aan, zo versterken de projecten elkaar. Hoe die ontwikkeling gaat zijn, is voor een groot deel afhankelijk van wat de bewoners willen. Hiervoor begint een interactief proces, waarin de bewoners volop participeren. Op 6 november 2017 komen zij voor het eerst bijeen in basisschool De Tender. Gemeente Schagen vraagt dan, in twee ronden om 19.15 en 20.15 uur, aan hen hoe zij willen dat een mooi en nieuw centrum van de wijk eruit komt te zien. De gemeente is die avond ook op zoek naar mensen uit de wijk die deel willen nemen aan de klankbordgroep, om de herontwikkeling te begeleiden.

Wethouder Jelle Beemsterboer is blij met de intentieovereenkomst en de bijeenkomst met de bewoners. "Ik bepaal niet wat er goed past bij de wijk, dat wil ik vooral de bewoners laten bepalen. Zij wonen er en hebben een belangrijke stem. Ik wil hen er vooral bij betrekken", zegt wethouder Beemsterboer.

Een van de stappen die alvast zijn genomen, is een overeenkomst sluiten met Hoorne Vastgoed. Dinsdag 31 oktober 2017 werd de intentieovereenkomst ondertekend met het doel om samen aan de slag te gaan. Tijdens de bewonersbijeenkomst op maandag 6 november 2017 wordt hier meer over verteld. Dan volgt ook meer informatie over de oprichting van een klankbordgroep van bewoners die de ontwikkeling gaan begeleiden. De planning voor de centrumontwikkeling is gericht op een voorstel aan de gemeenteraad in september 2017 2018 en de bouwstart in 2019.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl