Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 21 november 2017 Texel: Wensbeeld voor opknappen centrum De Koog vastgesteld - Bijdrageregeling voor ondernemers van kracht

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - De partijen die gezamenlijk werken binnen Planet De Koog zijn er uit. TOP Texel, Ondernemersvereniging Koog aan Zee, de verenigde exploitanten, Dorpscommissie en de gemeente Texel hebben gezamenlijk een wensbeeld vastgesteld voor de verbetering van de uitstraling van serres, terrassen, reclame en openbare ruimte in het centrum van De Koog. Op 15 november 2017 14:00 tekenden vertegenwoordigers van de partijen, waaronder de wethouders Hercules en Kingma namens de gemeente, in Bar & Restaurant Eigeweis een convenant met daarin de gemaakte afspraken. "We beseffen dat veel gevraagd wordt van de exploitanten. De gemeente is dan ook bereid om tot een maximum van € 10.000 per winkel/horecabedrijf bij te dragen", aldus Bart Klaver, projectleider Planet De Koog van de gemeente Texel. Ook de zuidelijke entree van De Koog krijgt met een 'make-over' de uitstraling die het duindorp verdient.

Sinds eind 2015 werken alle belanghebbenden aan de verbetering van de uitstraling in het hart van De Koog. Dat is fijn voor bewoners, goed voor bezoekers en draagt daarmee bij aan het toerisme op heel Texel. Het samenwerken ging in eerste instantie niet zonder slag of stoot. Het laatste jaar zijn de partijen echter in goede harmonie tot concrete resultaten gekomen. De werkwijze was ook bijzonder en participatief: de gemeente heeft aan de ondernemers en bewoners gevraagd om tot een voorstel voor het wensbeeld te komen. Na diverse werksessies met betrokkenen uit de Dorpsstraat is het wensbeeld op 1 juni 2017 gepresenteerd aan het dorp, wethouders en raadsleden in dorpshuis De Hof.

Inmiddels is nu, na een aantal inhoudelijke discussies met de gemeente, een belangrijke mijlpaal bereikt: het wensbeeld voor serres, terrassen, reclame en openbare ruimte wordt gezamenlijk ondertekent en vastgesteld.

Wensbeeld

De Dorpsstraat is dé bruisende straat van Texel in het duindorp de Koog. Een straat met open terrassen waarbij gasten voldoende beschermd zijn tegen zeewind.

De serres, overkappingen en terrassen zijn gemaakt van kwalitatief goede materialen en vakkundig afgewerkt. De reclame is meer ingetogen. De entree van De Koog (inclusief De Brink) krijgt het karakter van een duinachtig landschap en is een belangrijk onderdeel van het rondje naar het strand. Een mooie boom (inheemse den) en een zitbank geven levendigheid in het midden van het Dorpsplein. De gezamenlijk gedragen visie is uitgewerkt in een 60-tal regels en concrete wensen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de verschillende leden van de werkgroep Planet De Koog: Michel Gregoire (TOP Texel), OV Koog aan Zee (Pieter Buis), verenigde exploitanten (Reinier van der Veen), Dorpscommissie (Ruurd Eijzinga) en gemeente Texel (Bart Klaver).

Meer informatie op www.texel.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl