Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 23 november 2017 Samenwerkende partners in project: Langer thuis wonen doe je samen, in Schagen!

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op 15 november 2017 heeft gemeente Schagen de samenwerkingsovereenkomst getekend met de Wooncompagnie, Wonen Plus Welzijn, Stichting Woonzorggroep Samen, HKN Huisartsen, Omring, Woningstichting Den Helder, Geriant, Mee & De Wering en VGZ.

Deze partijen hebben de handen in een geslagen om te onderzoeken wat inwoners nodig hebben om langer veilig en zelfstandig thuis te kunnen wonen.

"Wij vinden het belangrijk dat de inwoners prettig en veilig kunnen blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Als inwoners op oudere leeftijd zich wat minder kunnen verplaatsen of de behoefte aan ondersteuning en zorg groter wordt, is dat soms moeilijk. Door deze samenwerking aan te gaan verwachten de samenwerkende partners hun aanbod te verbinden, zodat het beter aansluit op de behoefte van inwoners om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen", aldus wethouder Ben Blonk.

In gesprek met inwoners

Om inzicht te krijgen welke behoeften bij onze inwoners leven, heeft gemeente Schagen inwoners van 55 en ouder uit de dorpen 't Zand, Petten en Callantsoog gevraagd naar hun ervaringen en ideeën over thema's rondom wonen, zorg en welzijn. Daarnaast gaan vrijwilligers van Wonen Plus Welzijn met deze inwoners in gesprek om de resultaten verder te verfijnen. Dit onderzoek vindt eerst alleen in de drie genoemde dorpen plaats. Begin 2018 wordt dit onderzoek ook in andere dorpen gestart. Hierdoor rolt gemeente Schagen het project in fases uit over de andere dorpen die daarvoor in aanmerking komen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl