Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Onroerend Goed en Wonen: 23 februari 2018 College Hollands Kroon stelt grondprijzen 2018 vast

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Het college heeft de grondprijzen voor 2018 vastgesteld. Hierin staat voor welke prijs een stuk grond wordt verkocht. Dit is afhankelijk van de functie waarvoor het stuk grond wordt verkocht. De grondprijs is marktconform bepaald, zodat de gemeente een reële marktprijs ontvangt. Deze grondprijs en richtlijnen zijn uitgelegd in de zogenoemde 'grondprijzenbrief'. Deze brief staat in het rechter groene blok.

Reële marktprijs

Een marktconforme prijs voorkomt dat de afnemer van de grond indirect via de grondprijs wordt gesubsidieerd. Afhankelijk van de functie hanteren wij een bepaalde grondprijsmethodiek.

Transparante richtlijnen

Door middel van jaarlijks vast te stellen richtlijnen informeert het college de raad en externe partijen op transparante wijze over de relevante marktontwikkelingen en het grondprijsbeleid. De richtlijnen geven het kader aan waarbinnen de grondprijsonderhandelingen plaatsvinden.

Maatwerk voor specifieke gevallen

Voor specifieke gevallen kan de gemeente kiezen voor maatwerk, waarbij wordt afgeweken van de vastgestelde richtlijnen en/of prijzen. Bijvoorbeeld als een ontwikkeling niet gerealiseerd kan worden binnen de gestelde kaders, maar wel een meerwaarde oplevert voor de gemeente. Dit is altijd een besluit van het college, dat hierover tussentijds en achteraf verantwoording aflegt aan de raad.

Meer informatie op www.hollandskroon.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl