Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 30 maart 2001 Waddenprovincies reageren op PKB Waddenzee

De drie Waddenprovincies hebben gereageerd op deel 1 van de Planologische Kermbeslissing Derde Nota Waddenzee van het rijk. Deze nota heeft tot doel de Waddenzee duurzaam te beschermen en te ontwikkelen en het unieke open landschap te behouden. De drie provincies zijn het daarmee eens. In een uitgebreide reactie geven de provincies niettemin een aantal 'andere denkbeelden en corrigerende opmerkingen'.

Voor Noord-Holland is belangrijk dat in Den Helder marineactiviteiten geconcentreerd kunnen worden bij een gelijktijdige afbouw van militaire activiteiten in de Waddenzee. Daarbij speelt ook de mogelijke verplaatsing van de Orions van Valkenburg naar Den Helder een rol.

Ook de offshore in Den Helder moet blijven bestaan. De provincies zijn het met het rijk eens dat waterskiŽn, jetskiŽn e.d. moet op termijn verboden worden. De provincies zijn er niet van overtuigd dat het maximeren van het aantal ligplaatsen voor de recreatievaart, zoals het rijk wil, de recreatiedruk op de Waddenzee kan sturen.

Daarover zou met alle betrokken partijen nog eens diepgaand moeten worden gediscussieerd. Voor wat betreft de visserij zijn de provincies voorstander van meer ruimte voor de handkokkelvisserij. Een definitief standpunt over garnalenvisserij kan pas genomen worden als de resultaten van een lopend onderzoek bekend zijn. (Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl