Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 02 October 2001 Virtueel spuitgieten met Syntens en het IKV

Simulatietechniek werkt kwaliteitverhogend

Iedere keer is het weer zoeken naar het optimale resultaat van de 0-serie van een nieuwe matrijs. Zelfs voor ervaren spuitgieters blijkt dan pas of het resultaat voldoet aan de eisen welke aan het eindproduct gesteld worden. Door de voortschrijdende techniek is het steeds beter mogelijk om op basis van het matrijsontwerp te bepalen of de matrijs voldoet of aangepast moet worden.

Om vooraf te testen of een matrijs voldoet aan de gestelde eisen kan men gebruik maken van verschillende simulatietechnieken. Deze technieken maken het bijvoorbeeld mogelijk om vooraf te meten waar inwendige spanningen optreden, of er sprake zal zijn van vloeinaden of oppervlaktedefecten, en om te beoordelen of de lossingshoek correct is. Ook kan het procesvenster van de spuitgietmachine zo vooraf bepaald worden. Iedere vakman weet wat deze informatie voor hem betekent, en zal die op waarde weten te schatten. Men kan sneller, goedkoper, slagvaardiger en vooral kwalitatief beter te werk gaan. Vooral voor bedrijven die hoogwaardige producten afleveren, vormen deze technieken een belangrijke bijdrage in de concurrentieslag.

Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers laat ondernemers in de branche graag persoonlijk kennis maken met deze simulatietechnieken. Naast de technieken die in het ontwikkelingsproces worden ingezet zal er ook aandacht besteed worden aan de verklaring van het optreden van fouten en aan kwaliteitsborging binnen het proces. Het gebruik van neurale netwerken en SPC maken hier een onderdeel van uit.

Speciaal voor spuitgieters die hoogwaardige producten leveren, organiseert Syntens een workshop op 15 november 2001 bij het gerenommeerde IKV (Institut für Kunststoffverarbeitung) te Aken. "Het is een buitenkans voor de bedrijven in deze regio om kennis te maken met de expertise van het IKV", zegt Peter Tol, adviseur Syntens. "Het IKV is een toonaangevend onderzoeksinstituut gericht op innovatie, onderzoek en kennistransfer in de kunststoffenbranche. Koplopers in de branche mogen deze workshop niet missen!" De bijeenkomst is vooral bedoeld voor productiemanagers, kwaliteitsmanagers of R&D-managers. Omdat het vervoer van en naar Aken zal plaatsvinden in een touringcar is het aantal plaatsen beperkt.

Wilt u meer weten over het programma en de kosten van deze dag, of u wilt zich verzekeren van een plaats in onze touringcar, dan kunt u contact opnemen met Peter Tol van Syntens, 072 - 541 09 80. Meer informatie is ook te vinden op onze internetsite www.syntens.nl/alkmaar bij de agenda.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl