Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 16 November 2001 Het Noord-Hollands Landschap in de Kampanje

Helderse natuur en Noord-Hollandse vlinders onderwerp Regionale avond

Enige jaren geleden begon Het Noord-Hollands Landschap met het organiseren van Regionale avonden op verschillende locaties in Noord-Holland. De avonden zijn een steeds groter succes. Op donderdagavond 22 november is er zo'n avond in Schouwburg de Kampanje in Den Helder. Het Noord-Hollands Landschap is nogal actief in de natuur rondom Den Helder. Een toelichting op dat werk door directeur Jan Manderfeld en voorlichter Johan Stuart vormen het eerste deel van de avond. Tijdens het tweede deel van de avond staan de Noord-Hollandse vlinders centraal. Kars Veling van de Vlinderstichting toont dan zijn schitterende dia's. Verder is de regioavond een goede gelegenheid kennis te maken met de medewerkers van Het Noord-Hollands Landschap.

Het Noord-Hollands Landschap is in de jaren negentig nogal actief geworden in de omgeving van Den Helder. De Grafelijkheidsduinen en de Verzakking in het Amstelmeer kwamen in beheer en Balgzand werd overgenomen. Er werden grote projecten uitgevoerd zoals vernatting van de Harmslootvallei en de inrichting van een extra hoogwatervluchtplaats op Industrieterrein Oostoever. Het Noord-Hollands Landschap kwam ook in het nieuws door de actie tegen de komst van de Orions en de wateroverlast in de duinen. Spectaculair zijn de ontwikkelingen in het duinzoomgebied. Daar wordt volgend jaar in samenwerking met de Gemeente bollengrond omgezet in natuur en recreatiegebied. Al deze ontwikkelingen komen aan bod tijdens de avond.

Kars Veling van de Vlinderstichting en zijn fraaie dia's staan garant voor een boeiend tweede del van de avond. Hij zal vertellen over het wonderlijke leven van vlinders, de stand van de vlinders in Noord-Holland en natuurlijk over de herintroductie van de zilveren maan in het Ilperveld. Omdat de Vlinderstichting een uitgebreid vlindermeetnet heeft, hoort u de meest actuele stand van zaken.

Iedereen is donderdag 22 november welkom in de Schouwburg de Kampanje, Bernhardplein 10, Den Helder. Vanaf 19.30 uur is de zaal open en om 20.00 uur begint de avond. In de hal is de InformatieWinkel met een verkoopkraam aanwezig. Voor nadere informatie kunt u bellen met de InformatieWinkel Noord-Hollands Landschap, telefoon 0251-362 762. De toegang is gratis en u hoeft zich vooraf niet aan te melden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl