Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 20 Januari 2003 De waterschapsverkiezingen komen er aan

Niet alleen landelijke verkiezingen komen op ons af, voor de inwoners van Noord-Holland boven het Noordzeekanaal staan ook de waterschapsverkiezingen op het programma.

Stembiljet

Tussen 23 en 29 april a.s. krijgen alle stemgerechtigde bewoners van dit gebied een stembiljet door de brievenbus, waarmee zij een stem kunnen uitbrengen voor de samenstelling van het College van Hoofdingelanden van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het ingevulde biljet moet vÚÚr 15 mei 2003 binnen zijn bij het stembureau.

Wat doet Hollands Noorderkwartier?

Hollands Noorderkwartier is verantwoordelijk voor het onderhoud aan dijken, duinen en kaden. Middelen om overstromingsgevaar het hoofd te bieden. Voorts zorgt Hollands Noorderkwartier voor een goede afvoer van overtollig regenwater met behulp van gemalen. Daarnaast voert Hollands Noorderkwartier onderhoud uit aan wegen in Noord-Holland welke gezamenlijk een lengte van 1400 kilometer belopen. Tot slot zuivert het hoogheemraadschap het huishoudelijk- en industrieel afvalwater. Hiermee wordt de kwaliteit van het water in sloten, meren en vaarten gewaarborgd.

Verschillen tussen gewone verkiezingen en waterschapsverkiezingen?

Bij waterschapsverkiezingen stemt u niet op een politieke partij, maar op een persoon. Deze persoon heeft een soort privť-programma met ideeŽn en opvattingen over waterbeheer in Noord-Holland. Het bestuur telt 40 zetels die worden verdeeld over 4 categoriŽn. De verdeling is alsvolgt:

Meer weten?

Wilt u meer weten over de kandidaatstelling voor een bestuursfunctie, de waterschapsverkiezingen of over het werk van Hollands Noorderkwartier? Kijk op de website (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl