Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 04 Maart 2003 Concept Stroomgebiedsvisie Noorderkwartier ter inzage

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben de concept stroomgebiedsvisie Noorderkwartier voor inspraak vrijgegeven. Het document ligt vanaf maandag 3 maart tot en met dinsdag 1 april tijdens kantooruren ter inzage op de volgende locaties:

De bibliotheek van de provincie Noord-Holland, Houtplein 33, Haarlem

De gemeentehuizen en bibliotheken in het deelstroomgebied Noorderkwartier:

Akersloot, Alkmaar, Amsterdam stadsdeel Noord, Andijk, Anna Paulowna, Beemster, Bergen, Beverwijk, Castricum, Drachtsterland, Edam/Volendam, Enkhuizen, Graft-de Rijp, Harenkarspel, Heemskerk, Heerhugowaard, Heiloo, Den Helder, Hoorn, Landsmeer, Langedijk, Limmen, Medemblik, Niedorp, Noorder-Koggenland, Oostzaan, Obdam, Opmeer, Purmerend, Schagen, Schermer, Stedebroec, Texel, Uitgeest, Velsen, Venhuizen, Wervershoof, Wester-Koggenland, Wieringen, Wieringermeer, Waterland, Zaanstad, Zeevang, Zijpe

U kunt in de periode van 3 maart t/m 31 maart uw reactie richten aan:

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland
Postbus 123
2000 MD HAARLEM

Wat gebeurt er met uw reactie?

Uw reacties worden in de maanden april en mei verwerkt in een antwoordnota en voorzien van een voorlopig standpunt van Gedeputeerde Staten. Daarna volgt behandeling door Provinciale Staten en vindt definitieve vaststelling plaats.

Bij wie kunt u informatie krijgen?

Informatie over de concept stroomgebiedsvisie Noorderkwartier en de procedure is te verkrijgen bij mevrouw W.J. Brand-van Weerd, tel. 023 – 514 5311.

Informatie is te vinden op internet onder www.nederlandleeftmetwater.nl

De visie is te downloaden op www.hhnk.nl/projecten/WB21/documenten

Waarom een stroomgebiedsvisie?

Het waterbeheer in Noord-Holland staat onder druk en vraagt om vernieuwing. Oorzaken zijn onder meer de toenemende neerslag, verstedelijk en vermindering van de oppervlakte aan open water. De provincie Noord-Holland, de waterschappen in Noord-Holland, Vereniging van Noord-Hollandse gemeenten en Rijkswaterstaat hebben daartoe een visie opgesteld: de (concept)stroomgebiedsvisie Hollands Noorderkwartier. Deze visie is in december 2002 ter besluitvorming aan Gedeputeerde Staten van Noord-Holland aangeboden.

De concept stroomgebiedsvisie Hollands Noorderkwartier vloeit voort uit de Startovereenkomst Waterbeleid 21e eeuw (WB21). De stroomgebiedsvisie geeft weer welke problemen in het toekomstig waterbeheer in Hollands Noorderkwartier optreden en waar (en hoe) deze het best opgelost zouden kunnen worden. Deze is het resultaat van een interactief proces met waterbeheerders, gemeenten, provincie, belangengroepen en inwoners van het deelstroomgebied Noorderkwartier.

De visie op hoofdlijnen geeft aan wat de wateropgave voor de lange termijn tot 2050 en de korte termijn tot 2015 is. De visie bevat voorstellen voor onder meer ruimtelijke maatregelen, die de waterproblematiek in de komende decennia het hoofd moeten bieden. Bij de totstandkoming zijn landelijk vastgestelde uitgangspunten gehanteerd, zoals een stijging van de temperatuur van 1 graad Celsius en een zeespiegelstijging van 25 cm in 2050. Het gaat ook vaker en vooral heftiger regenen. Basis vormt de beleidslijn "vasthouden – bergen –afvoeren".

Hoewel het karakter van de stroomgebiedsvisie daartoe niet verplicht, vinden GS een schriftelijke commentaarronde vóór de vaststelling ervan gewenst. Het is de bedoeling dat de stroomgebiedsvisie ná de vaststelling het richtinggevend kader vormt voor de waterinbreng in ruimtelijke plannen. De provincie zelf zal de doorwerking in streekplannen op zich nemen. Daarnaast is het noodzakelijk dat het wordt verwerkt in bestemmingsplannen. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl