Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 06 Maart 2003 Grootschalige zandsuppletie op Helders strand

Binnenkort is het strand van de gemeente Den Helder weer aan de beurt voor een grootschalige zandsuppletie. Dit keer zal Rijkswaterstaat maar liefst 1,3 miljoen kubieke meter zand op het Helderse strand laten spuiten tussen de strandpalen 1.5 (even voorbij strandslag Huisduinen) en 5.9 (tot voorbij strandslag De Zandloper).

In de week van 10 tot 14 maart a.s. beginnen de voorbereidingen en vanaf 24 maart a.s. wordt gestart met de daadwerkelijke suppletie. Rijkswaterstaat rekent er op in ieder geval voor 1 juli a.s. de werkzaamheden af te ronden. Als de weersomstandigheden gunstig blijven kan de klus mogelijk al eerder geklaard worden.

Elders langs de Nederlandse kust wordt bij voorkeur in de zgn. vooroever (in zee vlak voor de kust) gesuppleerd omdat dat effectiever en goedkoper is. Bij Den Helder moet het zand echter op het strand zelf gespoten worden, omdat vlak voor onze kust een diepe geul loopt die zo'n vooroeversuppletie onmogelijk maakt.

Hierdoor ontstaat wel enige overlast voor strandbezoekers, omdat het strandgedeelte waar opgespoten wordt vanwege de veiligheid moet worden afgesloten voor publiek.

Voor eventuele vragen over de zandsuppleties kan een ieder contact opnemen met de directie Noord-Holland van Rijkswaterstaat, telefoon 023-5301489. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl