Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 25 Juni 2003 Proef samenwerking met gemeente Heerhugowaard

Het Afvalwaterketenbedrijf van het hoogheemraadschap AWKB) en de gemeente Heerhugowaard hebben op 23 juni een intentieverklaring ondertekend waarin beiden aangeven te gaan samenwerken bij het beheren en AWKB tot volle tevredenheid van de gemeente de afgelopen twee jaar al 28 gemeentelijke rioolgemalen onderhouden. De partijen verwachten dat met deze samenwerking milieu- en/of financiŽle winst wordt behaald.

Uitbreiding takenpakket

AWKB gaat vanaf 1 januari 2004 de gemeentelijke rioolgemalen die aangesloten zijn op de persleiding van het schap, en de tussenliggende gemeentelijke persleidingen beheren en onderhouden. Uiterlijk 31 juli 2004 worden alle rioolgemalen op het vrijvervalsysteem hieraan toegevoegd. Vanaf 1 januari 2005 komen daar nog de drukrioleringsystemen en elektrische en mechanische IBA-systemen toegevoegd, voorzover deze zijn aangelegd volgens de voorwaarden die gesteld zijn in de eerder tussen de Vereniging van Noord-Hollandse Gemeenten, hoogheemraadschap en provincie gesloten bestuursovereenkomst. De AWKB voor de verrichte werkzaamheden.

Pilot

De samenwerking heeft het karakter van een pilot. Het is vooral bedoeld om AWKB onderbouwde en verantwoorde keuzes kan maken in de samenwerking met de AWKB om eveneens de rioolvoorzieningen voor hen te willen beheren en onderhouden, worden aangehouden tot met deze pilot voldoende ervaring is opgedaan.

Meerwaarde

Dat laatste geldt naar verwachting maar zeer tijdelijk voor rioolgemalen die direct op de persleiding uitslaan. Omdat de meerwaarde van beheer en onderhoud AWKB evident is, is dit een belangrijk argument in de discussie over de herziening van de taakovereenkomsten met de gemeenten.

IBA's

IBA's, die in het kader van de bestuursovereenkomst tussen provincie, Vereniging van Noord-Hollandse gemeenten en het Hoogheemraadschap worden AWKB het beheer en onderhoud op zich gaat nemen, mits aangelegd volgens de AWKB.

Intentieverklaring

Op 23 juni wordt een intentieverklaring getekend tussen Heerhugowaard en HHNK, gevolgd door een samenwerkingsovereenkomst in het najaar. In de tussenliggende AWKB en de gemeente de onderdelen van de samenwerkingsovereenkomst verder uitgewerkt. Ook zullen nog afspraken worden gemaakt over de begeleiding van de pilot.

Nadere informatie: AWKB (0299-391457). (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl