Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 19 September 2003 Leren over de natuur op Texel voor allochtone vrouwen uit Den Helder

Van 22 t/m 24 september organiseren EcoMare en het Internationaal Vrouwen Centrum (IVC) in Den Helder een programma over Nederlandse natuur(bescherming) voor allochtone vrouwen uit Den Helder. Een deel van het programma vindt plaats op het eiland Texel. Allochtone vrouwen uit Den Helder kunnen zich aanmelden bij Marlies Pfann van het IVC Den Helder, 0223-624998.

Het natuurprogramma wordt aangeboden, omdat het onderdeel is van het project Betrek allochtonen bij de duurzame samenleving van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. Deelname kost hierdoor slechts Ä 7,00 per persoon. Het natuurprogramma wordt speciaal voor vrouwen georganiseerd, omdat zij vaak de spil zijn in het gezin. Kinderen die op school leren over Nederlandse natuur(bescherming) kunnen daarover thuis bijvoorbeeld veel beter praten als hun moeder er ook ervaring mee heeft opgebouwd.

Op maandag 22 september wordt het thema natuur(bescherming) en het programma op Texel met de groep besproken in het IVC aan de Elzenstraat 36 (ingang Jan Verfailleweg) in Nieuw Den Helder. Voor deze les levert EcoMare materialen als folders, video, dia's en kaarten.

Op dinsdag 23 september vertrekt de bus vanaf het IVC. We gaan op Texel de natuur verkennen en naar EcoMare, centrum voor wadden en Noordzee. In EcoMare wonen we het voeren van de zeehonden bij en bekijken we de exposities. Er is een picknick in de duinen waar de vrouwen elkaars zelf gemaakte gerechten kunnen proeven. Daarna wandelen we in natuurgebied de Muy, waar bramen en vlierbessen mogen worden geplukt. Tenslotte ontdekken we natuurgebied de Slufter, waarbij alle zintuigen worden gebruikt. Trek goede wandelschoenen aan! De dag op Texel wordt begeleid door educatieve medewerkers van EcoMare.

Op woensdag 24 september volgt de nabespreking met de groep in het IVC in Den Helder. Ook wordt dan 'de oogst' van de dag op Texel verwerkt, o.a. de bramen. De voor- en nabesprekingen zijn verplicht. Ze zijn namelijk heel belangrijk, omdat je de opgedane ervaringen bespreekt en extra toelichting krijgt. Samen leer je er dan meer van. Daarnaast is het natuurlijk ook erg gezellig.

Het IVC Den Helder zet zich vanaf 1985 in voor de integratie, emancipatie en ontwikkeling van vrouwen in de Helderse samenleving. Er komen vrouwen van wel veertig verschillende nationaliteiten. Voor hen worden allerlei activiteiten georganiseerd.

EcoMare, centrum voor wadden en Noordzee, wil met voorlichting en educatie bijdragen aan de duurzame samenleving. EcoMare heeft al veel ervaring opgedaan met natuur- en milieueducatie aan allochtone groepen, bijvoorbeeld van het taalonderwijs NT2. En genieten van de natuur kent geen taalproblemen. (Bron: EcoMare)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl