Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 01 Oktober 2003 MKB-Noordwest Holland wil uitbreiding capaciteit Den Helder Airport

MKB-Noordwest Holland, de regionale ondernemersorganisatie van de Koninklijke Vereniging MKB-Nederland in de regio Noordwest Holland, heeft een dringend beroep gedaan op de staatstsecretaris de heer C. van der Knaap om ervoor te zorgen dat het aantal civiele vliegtuigbewegingen vanaf Den Helder Airport tot 20.000 per jaar kan uitgroeien. Den Helder heeft op het ogenblik maar een vergunnung voor 16.000 vliegtuigbewegingen.

Bovendien wil MKB-Noordwest voorkomen dat Den Helder Airport in november van dit jaar tijdelijk wordt gesloten voor het offshore helikopterverkeer. Die kans bestaat doordat er een overschrijding van het aantal voor dit jaar toegestane vliegtuigbewegingen dreigt.

MKB-Noordwest Holland wijst erop dat een beperkte capaciteit van de luchthaven directe negatieve gevolgen heeft voor zowel de bedrijfsvoering van de offshore-bedijven als die van de toeleverende bedrijven.

'De offshore is in Den Helder bovendien een groeisector en fungeert de laatste paar jaar in toenemende mate als een banenmotor. En dat is van groot belang gezien het dreigende banenverlies bij de marine' aldus de voorzitter van MKB-Noordwest Holland de heer Rob van Keulen.

Nadere informatie: Harald van Perlstein, secretaris MKB-Noordwest Holland, tel. 020-4486720 (Bron: MKB Noordwest Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl