Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 16 Oktober 2003 Afdekplicht composthopen

Bij de start van een van de meest regenrijke periodes van het jaar wijst de sectie VROM/Milieu van de gemeente Anna Paulowna u op de afdekplicht voor de composthopen.

Zoals de meeste agrarische ondernemers wel zullen weten luidt de regelgeving nu (nog) als volgt: "Van 1 november tot 1 maart en in regenrijke periodes moet de composthoop zijn afgedekt met een waterafstotend luchtdoorlatend doek."

Deze afdekplicht dient om milieubelasting door de composthopen zoveel mogelijk te beperken. De afdekking beperkt de kans op uitspoeling van mineralen en eventueel aanwezige bestrijdingsmiddelen. Een bijkomend voordeel is dat door de verminderde uitspoeling van mineralen, de kwaliteit van de compost verbetert.

Controles

In het kader van het 'Project Gewasbescherming 2003' wordt momenteel door de politie, de Algemene Inspectie Dienst en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aandacht geschonken aan de opslag van compost en de naleving van de regels die gelden voor de composthoop. Als bij controles overtredingen worden geconstateerd, zal de politie direct handhavend optreden.

De resultaten uit dit project zullen worden gebruikt voor het 'Project composthopen' dat start in januari 2004. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl