Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 22 December 2003 Glas, papier, textiel en kleinmetaal anders ingezameld in Den Helder

Kringloopbedrijf Rataplan stopt vanaf 1 januari 2004 met de kringloopactiviteiten 'In de Tweede Hand'. Zes jaar lang zorgde het bedrijf voor het huis-aan-huis ophalen van glas, papier, textiel en kleinmetaal in heel Den Helder, maar moet er nu mee stoppen vanwege ARBO technische redenen. Voor u verandert er daarom een en ander vanaf 1 januari. We zetten het even voor u op een rij:

Glas

Wij vragen u vanaf 1 januari zelf uw glas naar de glasbak te brengen. Er stonden al glasbakken bij winkelcentra, maar er worden ook glasbakken in de wijk bijgeplaatst (zie het schema voor de locaties van alle glasbakken).

Papier

Roele De Vries Recycling haalt vanaf 1 januari in opdracht van de gemeente uw oudpapier op. Het bedrijf doet dit een keer per maand. Dat is minder vaak dan u gewend bent. Overigens plaatsen we ook papierbakken bij de vijf grote winkelcentra, waarin u vanaf 1 januari uw oudpapier kwijt kunt: Marsdiepstraat, Seringenplein, De Schooten, 'De Riepel' in Julianadorp en Dorperweerth. Hier vindt u het inzamelschema voor oudpapier voor de maand januari. In januari ontvangt u de afvalkalender waarop het inzamelschema voor de volgende maanden staat. Het schema is gebaseerd op de postcodes.

Heeft u oudpapier, dan moet u het op de inzameldag voor 8.30 uur klaarzetten, maar niet de dag ervoor. Het is belangrijk het papier gebonden aan te bieden, zodat het niet verwaait. Dit mag met touw, maar u mag het ook aanbieden in een kartonnen doos of een plastic zak.

Oudpapier op nieuwe plek?

In het grootste deel van Den Helder haalt Roele De Vries het papier huis aan huis op vanaf 8.30 uur. U kunt het neerzetten op de plek die u gewend bent. Dit geld echter niet voor bewoners van de volgende straten:

In die straten gebeurt de inzameling niet meer huis aan huis. De auto's die Roele De Vries gebruikt, zijn te groot om aan huis te komen. De bewoners van deze straten moeten het oudpapier neerzetten op de inzamelplaats van de groene en grijze containers.

Textiel

De inzameling van textiel is niet in handen van de gemeente. Vanaf 1 januari zorgt de Stichting Kringloopwinkel Rataplan voor de maandelijkse inzameling van gebruikte kleding. Rataplan zal u hierover zelf via de media berichten.

Kleinmetaal

Kleinmetaal zamelen we niet meer apart in. U mag het voortaan gewoon in de grijze bak doen. Door verbeterde technieken bij de Huisvuilcentrale kan het kleinmetaal tegenwoordig na verbranding gescheiden worden van de asresten.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Klantenservice Openbare Ruimte, telefoon (0223) 671 200. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl