Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 24 December 2003 EZ akkoord met verlening vergunningen voor WLL

Minister Brinkhorst van Economische Zaken is akkoord met de verlening van twee vergunningen voor Wireless Local Loop (WLL). Vanaf 1 september 2003 konden aanvragen worden ingediend voor twee landelijke vergunningen. Daarna is een veiling gehouden, waarop vijf partijen hebben geboden. De vergunning voor gebruik van de frequenties in de 2,6 GHz band is gegaan naar Versatel voor EUR 760.002 en voor de frequenties in de 3,5 GHz band naar Enertel., die er EUR 4.000.075 voor betaalt. De vergunningen zijn geldig tot respectievelijk 2008 en 2015.

Wireless Local Loop (WLL) is een (digitaal) radiosysteem waarmee het mogelijk is vaste draadloze breedbandverbindingen te leggen tussen een centrale antenne en een aantal vast opgestelde decentrale punten. Die centrale antenne is dan op zijn beurt met een breedbandverbinding weer aangesloten op bijvoorbeeld een centrale.

Toepassing

Het systeem is met name ontwikkeld om bedrijfstelefooncentrales op bijvoorbeeld bedrijfsterreinen aan te sluiten op het vaste net, zonder dat daarvoor kabels in de grond hoeven te worden gelegd. Daarmee worden dergelijke verbindingen veel flexibeler en sneller te realiseren. Zodra de centrale antenne is geplaatst, kan vrij eenvoudig een kleine gerichte antenne bij een nieuwe klant geplaatst worden. Die klant kan een bedrijf met eigen centrale zijn, maar bijvoorbeeld ook een GSM operator die een basisstation aan wil sluiten.

WLL leent zich voor zowel stedelijke als landelijke toepassing. Het verzorgingsgebied van één basisstation beperkt zich, mede afhankelijk van de gebruikte frequentieband, tot een afstand van enkele kilometers van het basisstation (stedelijke toepassing) tot enkele tientallen kilometers (landelijke gebieden).

Voor meer informatie: www.wll.ez.nl (bron: Min. EZ)

Regio Kop van Noord-Holland

Na de succesvolle ADSL aktie van Kop & Munt, blijft Kop & Munt zich inspannen voor een digitale ontsluiting van de Kop van Noord- Holland. Een plan voor het realiseren van een draadloze verbinding voor een tweetal buitengebieden in de regio, ligt klaar. Multikabel wil in deze gebieden een zogenaamde WIFI pilot starten.

Het WIFI pilotproject houdt in dat bepaalde buitengebieden in de Kop van Noord-Holland worden voorzien van een breedbandige internettoegang via draadloze verbindingen.

Meer informatie: www.kopenmunt.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl