Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 04 Februari 2004 Provincie op groene stroom

Maandag 2 februari heeft H.C.J.L. Borghouts, commissaris van de Koningin in Noord-Holland, en L.M.J. van Halderen, voorzitter van de Raad van Bestuur NUON, het contract voor levering van 100% groene stroom aan de provincie Noord-Holland ondertekend.

Door de ondertekening van het contract zullen alle bruggen, sluizen, wegverlichting, verkeerslichten en gebouwen die eigendom van de provincie Noord-Holland zijn, op groene stroom functioneren.

Groene stroom is milieuvriendelijke energie die wordt opgewekt uit zon, water, wind en biomassa. Hierbij vindt veel minder uitstoot van CO2 plaats dan bij stroom dat wordt opgewekt door verbranding van gas, olie of steenkolen. CO2 is de belangrijkste veroorzaker van het broeikaseffect.

De provincie Noord-Holland verbruikt jaarlijks zo'n 12 miljoen kWu (kilowattuur). Een gemiddeld gezin met twee kinderen verbruikt ongeveer 2750 kWu per jaar. Door het gebruik van groene stroom voorkomt de provincie een uitstoot van 6.360 ton CO2 dat gelijk staat aan de jaarlijkse uitstoot van CO2 van 1200 personenauto's.

Het gebruik van groene stroom past binnen het beleid van het college van Gedeputeerde Staten om het gebruik van duurzame energie te bevorderen. Volgens het collegeprogramma 'Bruggen slaan' streeft de provincie naar onder meer 200 megawatt windenergie in 2007, het gebruik van energie uit biomassa en een proef met asfaltwarmte. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl