Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 10 Maart 2004 De zijlader komt in héél Anna Paulowna de rolemmers legen

Met ingang van maandag 15 maart 2004 worden alle rolemmers in de gemeente Anna Paulowna door een nieuw type inzamelvoertuig geleegd, de zijlader. Langs een aantal wegen en straten in Anna Paulowna is dat nu al het geval. In de gemeente Zijpe en Schagen wordt het groene en grijze afval al met de zijlader opgehaald. Vanaf mei gaat de zijlader ook in de gemeenten Harenkarspel en Niedorp rijden.

Bij de zijlader wordt de rolemmer niet aan de achterkant van het voertuig maar aan de zijkant met een grijparm opgepakt. De automatische grijparm pakt twee rolemmers tegelijk op, leegt ze in het inzamelvoertuig en zet ze weer terug op hun plaats. Dit is efficiënter dan de huidige inzamelmethode. Omdat de rolemmers niet meer met de hand achter de wagen worden gehangen is er minder personeel nodig. Hierdoor zal de afvalstoffenheffing in de toekomst minder stijgen. Ook kan de afvalinzameldienst door deze nieuwe inzamelmethode blijven voldoen aan de strenge ARBO-regels die gelden voor het personeel.

Om het zijladersysteem goed te laten werken is het nodig dat de rolemmer voortaan andersom (met de wielen van de straat af) wordt neergezet. Om dit duidelijk te maken worden alle rolemmers de komende weken voorzien van een sticker met een rode pijl. In sommige gevallen moeten de rolemmers op een andere verzamelplaats worden neergezet.

Vanaf 15 maart gelden de volgende regels voor het neerzetten van de rolemmer:

Alle inwoners van de gemeente Anna Paulowna ontvangen de brochure 'De zijlader komt uw rolemmers legen' waarin staat op welke wijze de rolemmers vanaf 15 maart moeten worden aangeboden.

Omdat de rolemmers op een rij gezet moeten worden kunnen in bepaalde gevallen de rolemmers niet meer op de gebruikelijke plaats geleegd worden. De Afvalinzameldienst is dan genoodzaakt om voor deze rolemmers een andere (verzamel)plaats in de buurt aan te wijzen. Waar nodig zal de gemeente verzamelplaatsen speciaal geschikt maken om rolemmers te kunnen plaatsen. Wij vragen de inwoners om hun rolemmers voortaan op de plaats neer te zetten waar de Afvalinzameldienst de rolemmer achterlaat.

Als de rolemmer niet juist is neergezet wordt deze voorlopig gewoon door de Afvalinzameldienst geleegd. De eigenaar van de rolemmer ontvangt dan wel een waarschuwingskaart met richtlijnen voor het aanbieden van de rolemmer. Wanneer het voor een inwoner niet mogelijk is om de rolemmer op de juiste wijze aan te bieden of op de nieuwe verzamelplaats neer te zetten, zoekt de Afvalinzameldienst samen met de inwoner en de gemeente Anna Paulowna naar een oplossing.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl