Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 28 April 2004 Innovatiemarkt stedelijk water op 11 mei

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier organiseert op dinsdagmiddag 11 mei a.s. de innovatiemarkt stedelijk water. Circa dertig bedrijven tonen hier hun nieuwe ontwerpen of technieken ter voorkoming van wateroverlast en watertekort in het stedelijk gebied. Bovendien geven twee gerenommeerde sprekers op dat terrein, te weten Govert Geldoff (adviesbureau Tauw) en Adriaan Geuze (directeur van ontwerpbureau West 8 en curator voor de International Architecture BiŽnnale), hun visie op water in de stedelijke omgeving. De Dijkgraaf van het hoogheemraadschap, Monique de Vries, opent de innovatiemarkt.

Veranderingen op komst

Het hoogheemraadschap organiseert de innovatiemarkt, omdat er de komende jaren veel gaat veranderen in het waterbeheer. Dit komt doordat het klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hevige regenbuien en de zomers kunnen wel eens warmer en vooral droger worden. Dit vraagt om aanpassingen aan het watersysteem. Het moet meer flexibel worden. Die aanpassingen zijn in het buitengebied relatief gemakkelijk te realiseren door bijvoorbeeld sloten te verbreden, meertjes aan te leggen en daar waar nodig een gemaal te vergroten. In het stedelijk gebied zijn de mogelijkheden echter beperkt, want daar is elke vierkante meter al benut, of het nu gaat om een dorp of een echte stad.

Innovatieve technieken

Toch moet er ook hier het een en ander gebeuren. Veel ontwerpers en bedrijven zien het als een uitdaging om hierover ideeŽn te ontwikkelen. De rol van het hoogheemraadschap is in het stedelijk gebied relatief beperkt. De gemeenten hebben hier het voortouw en de stedenbouwkundigen en projectontwikkelaars spelen een belangrijke rol. Het hoogheemraadschap wil de innovatieve technieken met name onder de aandacht brengen van die mensen die er in praktijk mee te maken krijgen of er al mee werken.

Gebiedsuitwerkingen

De innovatiemarkt staat niet op zichzelf. Het hoogheemraadschap werkt de komende tijd volop aan de aanpak van waterproblemen in de regio. Dit gebeurt met zogenoemde gebiedsuitwerkingen. Ter ondersteuning van deze uitwerkingen zal er een boek en een website verschijnen over concrete voorbeelden van nieuw waterbeheer in het Hollands Noorderkwartier. Bovendien is er een project stedelijk water, waarbinnen deze innovatiemarkt wordt georganiseerd.

De innovatiemarkt stedelijk water wordt gehouden in Event Center De Zandhorst, Gildestraat 2 te Heerhugowaard. De markt is open van 12.00 tot 17.30 uur. Om 13.00 uur spreekt dijkgraaf Monique De Vries, om 14.00 Govert Geldoff en om 16.00 uur Adriaan Geuze.

Aanmelden kan tot 3 mei per e-mail naar: wb21@hhnk.nl. Hier kunt u ook nadere informatie opvragen. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl