Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 21 Juli 2004 Yvonne van Gennip geeft vrijdag startsein voor landelijke actie

Mobieltjes inzamelen voor het goede doel

Met een ludieke actie geeft drievoudig Olympisch schaatskampioene Yvonne van Gennip vrijdag 23 juli a.s. om 10 uur op Texel het startschot voor de landelijke inzamelingsactie ‘Mobiel voor mens en dier’. Hulporganisatie Dorcas Hulp Nederland zamelt vanaf deze zomer afgedankte mobiele telefoons in, in samenwerking met zeehondencentrum EcoMare op Texel.

Uit onderzoek is gebleken dat er in elk keukenlaatje in Nederland wel een ongebruikte telefoon ligt. Ook bij bedrijven worden de mobiele telefoons periodiek vervangen. Dorcas en EcoMare gaan deze overtollige mobieltjes inzamelen, waarna ze worden nagekeken, zo nodig gerepareerd en weer verkocht. Ze worden dan met name in Polen, Rusland, Tanzania en India weer op de markt gebracht. Het bedrijf GBS Recycling in Lelystad zorgt voor de verwerking. Elk mobieltje levert € 3,50 op voor EcoMare en Dorcas.

"Dorcas en EcoMare hebben elkaar gevonden. Beiden zetten zich in voor een duurzame maatschappij. De één richt zich op de mens in nood de ander op de natuur en het milieu. Dit is een unieke inzamelingsactie voor twee goede doelen, waaraan ik graag mijn medewerking verleen", aldus Yvonne van Gennip.

In de loop van de komende maanden zamelt Dorcas de mobiele telefoons in bij haar 240 inzamelingsdepots en haar 8 Dorcas-winkels in het hele land. Op www.gebruiktegsm.nl kunt u een lijst vinden van de depots in uw provincie. Ook kunnen de mobieltjes bij EcoMare worden ingeleverd.

Dorcas is een internationale hulpverleningsorganisatie, die actief is in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Via lokale partners worden vier soorten hulp verleend: noodhulp, sociale hulp, structurele hulp en financiële adoptie.

EcoMare, het centrum voor wadden en Noordzee op Texel, is actief voor de bescherming van natuur en milieu in het waddengebied en de Noordzee, met voorlichting en door opvang van vogels en zeehonden.

Dorcas en EcoMare zijn houder van het CBF-keurmerk voor goede doelen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl