Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 27 Juli 2004 Kennis- en Innovatie Kring krijgt financiële steun provincie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland heeft de Kennis- en InnovatieKring Noord-Holland Noord (voorheen KIK-NW8) erkend als hét innovatieplatform in de regio Noord-Holland Noord. Om de opstart van het netwerk te bevorderen krijgt KIK 60.000 euro subsidie van de provincie. De naamsverandering in KIIK-NHN is om KIK breder te trekken dan de regio NW-8. De provincie ziet Kenniskring Amsterdam voor de regio Noord-Holland Zuid en KIK voor de regio Noord-Holland Noord.


De provincie geeft de volgende redenen om een subsidie aan KIK toe te kennen."De doelstellingen van KIK passen goed in het beleid van de provincie op het gebied van kenniseconomie." De provincie geeft aan dat ze het belangrijk vindt dat de kennisinfrastructuur versterkt wordt. Ook ziet de provincie graag dat de de samenhang tussen verschillende organisaties en initiatieven die zich in NH Noord bezig houden met het bevorderen van kenniseconomie vergroot wordt. De provincie zegt: "KIK kan zich namelijk ontwikkelen tot hét kennisplatform voor NH Noord."

De Kennis en Innovatie Kring Noord-Holland Noord (voorheen KIK-NW-8) is in januari 2004 opgericht. Het is een initiatief van de vierberoepsopleidingen; Clusius College, Horizon College, Hogeschool INHOLLAND Alkmaar en ROC kop van NoordHolland, de overheid en het bedrijfsleven. Het doel van KIK is om samen met instellingen een 'Kennisnetwerk' op te zetten. KIK-NW8 wil een motor zijn voor innovatieve bedrijvigheid met als concreet doel om in 2030 60.000 banen extra te creëren.

De gemeente Alkmaar reageerde direct positief op het bericht en heeft bij monde van wethouder Ad Godijn( economische zaken) bekend gemaakt een innovatieprijs voor het meest innovatieve bedrijf in de regio te willen gaan uitreiken. De wethouder heeft KIK gevraagd dit verder met de gemeente gaan gaan uitwerken. Doelstelling ondermeer om met deze prijs het  innovatiepotentieel zichtbaar te maken en om dit zoveel mogelijk te benuten voor meer bedrijvigheid.

De Kennis- en InnovatieKring (KIK-NHN) is een onafhankelijke, innovatieve aanjager en motor in de cyclus van kennis, innovatie en bedrijvigheid in de regio NW-8. De Kennis en Innovatie Kring-NHN wil een motor zijn voor innovatieve bedrijvigheid met als concreet doel om in 2030 60.000 banen extra gecreëerd te hebben. KIK-NHN wil de resultaten van toegepast onderzoek meer vermarkten. KIK- NHN ontwikkelt daarvoor een groeipad. Dit groeipad is ten eerste gericht op de verdieping en verbreding van het traject 'kennis naar de markt brengen'. Ten tweede richt het zich op verbetering van het vestigingsklimaat voor starters en ten derde op een optimale afstemming van beroepsopleidingen met de arbeidsmarkt. (Bron: KIK-NW8)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl