Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 17 Mei 2005 Anna Paulowna voldoet aan kwaliteitseisen milieuhandhaving

De gemeente Anna Paulowna voldoet als één van de eerste gemeenten in de kop van Noord-Holland aan de kwaliteitseisen van de professionalisering van de handhaving.

Hiermee heeft Anna Paulowna de kwaliteit en professionaliteit van de milieuhandhaving op een adequaat niveau gebracht. Handhavingcapaciteit wordt efficiënter en effectiever ingezet, wat moet leiden tot een beter naleefgedrag en positieve milieueffecten.

Het professionaliseringsproject is begonnen op 28 januari 2002. Dit project is een landelijk project van het Ministerie van VROM, het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, de VNG, het IPO en de Unie van Waterschappen. In de eerste fase van dit project zijn negentien kwaliteitscriteria opgesteld waaraan een professionele milieuhandhavingorganisatie moet voldoen.

In het eerste kwartaal van 2003 heeft een nulmeting plaatsgevonden. Alle organisaties in Nederland met taken en verantwoordelijkheden op het gebied van milieuhandhaving hebben zichzelf getoetst aan deze criteria.

Op basis van de resultaten van deze nulmeting heeft de gemeente Anna Paulowna een verbeterplan opgesteld. In dit verbeterplan zijn acties vastgelegd om op 1 januari 2005 aan de kwaliteitseisen te voldoen.

De afgelopen anderhalf jaar is hard gewerkt om aan alle negentien criteria te voldoen. In februari heeft bureau Oranjewoud namens de Provincie Noord-Holland een verificatie uitgevoerd. Op basis van deze verificatie komt de Provincie Noord-Holland, regisseur van het professionaliseringsproject, tot de conclusie dat de gemeente Anna Paulowna als één van de eerste gemeenten in de Kop van Noord-Holland voldoet aan de kwaliteitseisen van de handhaving. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl