Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 06 Oktober 2005 Ook Texel hoopt op vestiging Wageningen Marien

Texel wil in aanmerking komen voor de vestiging van het nieuwe onderzoeksinstituut Wageningen Marien. Samen met de gemeente Den Helder heeft Texel daarom een "bidbook" opgesteld. Dinsdag 4 oktober is dit overhandigd in het NIOZ/Alterra op Texel.

Wageningen Marien is de naam van een nieuw onderzoeksinstituut, dat is ontstaan uit een fusie tussen het Nederlands Instituut voor Visserij Onderzoek (RIVO) in IJmuiden en Alterra Texel. Zowel RIVO als Alterra zijn onderdelen van Wageningen Universiteit & Research (WUR).

Verschillende gemeenten zijn in beeld als vestigingslocatie. Den Helder en Texel hebben besloten om de krachten te bundelen, om zo de werkgelegenheid van de regio Kop van Noord-Holland een impuls te geven. Er zijn vele tientallen hoogwaardige arbeidsplaatsen mee gemoeid.

Naast dit regionale belang, is er in het bidboek voldoende plaats ingeruimd voor de profilering van Den Helder en Texel als mogelijke vestigingsplaats. Den Helder schuift de locatie Nieuwediep (nabij de marinehaven) naar voren, Texel doet dat met polder 't Horntje (nabij Alterra en NIOZ).

Beide locaties zijn gelegen in de directe nabijheid van het Marsdiep, het zeegat tussen Texel en Den Helder. Ook zijn er andere kennisinstituten, zeehavens en bedrijven aanwezig. Vandaar de titel van het bidbook "Kenniscluster aan het Marsdiep". Ook de bereikbaarheid en de mogelijkheden voor wonen en recreŽren worden onder aandacht gebracht.

Het initiatief om Wageningen Marien naar onze regio te halen, wordt unaniem ondersteund door de Texelse gemeenteraad. (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl