Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 08 November 2005 Provincie organiseert grote publieksmanifestatie energie

Onder het motto 'Energie kun je sparen' organiseert de provincie Noord-Holland zaterdag 12 november een grote publieksmanifestatie over duurzame energie. Op twee locaties, in het dorpshuis van Abbekerk en bij het windmolenpark aan de A7, kan jong en oud terecht voor vele activiteiten die te maken hebben met energie en duurzaamheid. Ook de scholen uit Abbekerk en omgeving worden betrokken bij 'Energie kun je sparen'.

Alle leerlingen van scholen uit Abbekerk en omgeving hebben afgelopen week een zonne-lampion van de provincie gekregen. Met Sint Maarten in aantocht wil de provincie de jeugd actief betrekken bij het belang van duurzame energie en energiebesparing. De lampionnen, in de vorm van een lachende zon, sluiten aan bij het project 'Scholen sparen energie' waarbij scholen een leuk en praktisch lespakket wordt aangeboden. Naast educatie over duurzame energie en energiebesparing gaan leerlingen ook daadwerkelijk met energiebesparing in het eigen gebouw aan de slag. De provincie stelt in dat geval subsidie voor maatregelen beschikbaar.

Met de zonne-lampion wil de provincie ook aandacht vragen voor de publieksdag op zaterdag 12 november in Abbekerk. Dan zijn leerlingen, ouders, vrienden en andere belangstellenden welkom in het Dorpshuis. Hier vindt een duurzaamheidsmarkt plaats, waarop in tal van kraampjes informatie en producten te vinden zijn die bij dragen aan een beter milieu. Natuurlijk zal de provincie zelf met een aantal kraampjes aanwezig zijn. Naast verkoop van streekeigen producten als boerenkaas zijn ook Milieu Centraal en het energiebedrijf aanwezig met informatie over het klimaatprobleem en voorlichting over groene stroom. Voor de kinderen is er een doe-hoek, waar energiespelletjes kunnen worden gespeeld en een windkarretje kan worden gebouwd. Ook lopen er artiesten rond om het publiek te vermaken.

Op een tweede locatie, bij het windmolenpark aan de A7, is één van de nieuwe windmolens te bezoeken. Op het terrein van de boerderij naast de windmolen staan vele attracties opgesteld die met energie te maken hebben. Zo is daar de NUNA te vinden, de raceauto op zonne-energie die in Australië successen heeft geboekt in de Solar race. De Energy Meadow Tour presenteert de Formula Zero Kart, demonstreert er de WindKart, een barretje op zonne-energie en veelmeer attracties. Summit Sports geeft demonstraties met speciale vliegers. Ook aan de inwendige mens is op beide locaties gedacht.

De publieksmanifestatie "Energie kun je sparen' is op zaterdag 12 november te bezoeken van 10.00 - 16.00 uur. De locaties in het centrum van Abbekerk en bij het windmolenpark aan de Parallelweg zijn met richtingborden aangegeven. Op de Parallelweg zal tijdens de manifestatie een éénrichtingsverkeer van kracht zijn in noordelijke richting. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl