Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 20 Februari 2006 Strandnota Texel - uw bijdrage is welkom

Hoe moet het Texelse strand eruit zien in pakweg het jaar 2020? Direct belanghebbenden, inwoners en andere geÔnteresseerden krijgen de komende maanden de gelegenheid om hierover hun mening te geven. Deze inbreng zal mede de basis vormen voor de nieuwe strandnota van de gemeente Texel. B&W hopen op brede steun en willen de diverse betrokken partijen daarom nauw bij de totstandkoming betrekken. Het bureau Noordtij uit Leeuwarden zal dit proces begeleiden.

In tien jaar tijd is er ťťn en ander veranderd op het strand van Texel. Het strand kent vele gebruikers en nieuwe activiteiten hebben hun weg gevonden naar het strand. Het nieuwe beleid moet een realistisch en evenwichtig antwoord geven op wat er wel en niet mogelijk is op het strand van Texel. Kortom: een toekomstvisie geven op het strand.

Herziening

De strandnota uit 1995 zal daarom worden vernieuwd, vooruitlopend op de herziening van het Bestemmingsplan Buitengebied. Het strand van Texel heeft veel gebruikers, met ieder zijn of haar eigen belang. In de afgelopen twee jaren is duidelijk geworden dat die belangen uiteenlopen. Uitgangspunt voor de nieuwe strandnota is dat de nota kan rekenen op een breed draagvlak bij de betrokken partijen. B&W willen daarom dat het nieuwe beleid in een interactief proces met betrokkenen tot stand komt. De nieuwe strandnota wordt uiteindelijk vastgesteld door de gemeenteraad.

Werkwijze

Het bureau Noordtij heeft inmiddels diverse partijen die met het strand hebben te maken, benaderd voor een vraaggesprek. Op 30 maart 2006 volgt een openbare avond waarbij iedere belangstellende welkom is. De ideeŽn en opmerkingen worden vervolgens verwerkt. Zowel de toekomstvisie als de praktische uitwerking daarvan worden in de nieuwe strandnota vastgelegd. Het streven is om de nota nog voor het zomerseizoen van 2006 vast te stellen.

Meedenken?

Wie een bijdrage wil leveren aan de strandnota en mee wil doen aan de avond op 30 maart, kan zich aanmelden via email (email@texel.nl). Geef dan uw adresgegevens door. Verdere informatie is ook te vinden via de gemeentelijke website www.texel.nl (Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl