Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 31 Maart 2006 Kinderen Zijper basisscholen schonen milieu

Op woensdag 22 maart 2006 is het zwerfafvalproject voor de Zijper basisscholen in het kader van 'de week van Nederland Schoon' van start gegaan in Callantsoog. De leerlingen van de groepen 1, 2 en 3 hebben op en rond het schoolplein, in en rond de speeltuin, het VVV-bosje en rond de van Brederodestraat het aanwezige zwerfafval opgeruimd.

Ze kregen ondersteuning van de dorpsraad van Callantsoog/Groote Keeten en buitendienstmedewerkers van de gemeente Zijpe. Naast lege sportdrankflesjes, snoeppapiertjes en lege zakchipjes werd ook een stapel oude kranten en een afgedankt bankstel aangetroffen in het plantsoen. De kinderen haalden in totaal 172 kilo afval op. Voor iedere kilo ontvangt de school 2 euro.

Het project kreeg donderdagmiddag 23 maart een vervolg in 't Zand. Daar waren de basisscholen Sint Jozef en Zandhope uit dit dorp actief. Aan de opruimactie namen in totaal 338 kinderen deel. In de les was voorafgaand aandacht besteed aan het thema (zwerf)afval. Het Natuur, Milieu en Educatief centrum 'De Groenling" te Schagen stelde hiervoor een ordner met lesmateriaal samen. De kinderen, onder begeleiding van vele ouders, verzamelden het gevonden afval in vuilniszakken. De gemeentelijke buitendienstmedewerkers pikten de volle vuilniszakken op en brachten ze naar de school. In de school zorgden leden van de dorpsraad 't Zand voor koffie, thee, chocolademelk en koek Ondertussen werden borden "verboden voor zwerfafval" op het schoolplein geplaatst.

Wethouder Ben Blonk verbaasde zich over zoveel zakken vol met afval. Na alles gewogen te hebben stond de weegschaal op 334 kilo zwerfafval. Dit leverde iedere school nog eens € 334,= op naast de bijdrage van € 500,= die al toegezegd was voor deelname aan het project.

Het programma werd vervolgd in Sint Maartensbrug. Verder staat op 5 april een schoonmaakactie gepland te Petten. Schagerbrug en Burgerbrug volgen later in respectievelijk mei en juni. Oudesluis heeft haar eigen schoonmaakproject. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl