Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 10 April 2006 Zaterdag 22 april gratis compost scheppen in uw gemeente

Het apart inleveren van uw GFT-afval wordt beloond!

Zaterdag 22 april 2006 kunnen alle inwoners van de gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Schagen, Wieringen en Zijpe, net als voorgaande jaren, gratis compost halen dat van hun `eigen' groente-, fruit- en tuinafval is gemaakt.

De compost wordt, net als voorgaande jaren, gratis beschikbaar gesteld door HVC Compostering. De gemeenten organiseren de actie.

Zelf scheppen

Het is de bedoeling dat de compost door de mensen zelf in een kruiwagen, aanhangwagen of stevige zak wordt geschept. Vanuit de gemeenten is op het terrein assistentie aanwezig.

Van groene rolemmer naar de tuin

Het GFT-afval dat in het Gewest wordt opgehaald, gaat voor verwerking naar HVC Compostering te Middenmeer. HVC Compostering heeft de beschikking over twee installaties (één ervan is in Middenmeer en de andere is in Purmerend gevestigd). Beide composteerinstallaties hebben samen een totale verwerkingscapaciteit van 135.000 ton GFT per jaar. Hiervan blijft ± 45.000 ton nuttige, zuivere compost over.

De kwaliteit van de door HVC Compostering geleverde compost is bijzonder goed te noemen. Om het gebruik van GFT-compost te promoten stelt HVC Compostering het compost gratis beschikbaar.

Op de volgende gemeentewerven kan gratis compost geschept worden:

(Bron: Gewest KvNH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl