Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 29 Mei 2006 Resultaten gezamenlijke handhavingactie bedrijventerrreinen in Schagen

De gemeente Schagen heeft in april samen met de politie, het waterschap en de brandweer een handhavingactie uitgevoerd. Het merendeel van de bedrijven op het bedrijventerreinen Witte Paal zijn bezocht. De nadruk van de controles lag op naleving van regelgeving met betrekking tot openbare terreinen en buitenterreinen van bedrijven.

Aanleiding voor de controle was dat op bedrijventerreinen vaak wordt geconstateerd, dat de regels die van toepassing zijn niet worden nageleefd. Overtredingen komen onder andere aan het licht op luchtfoto s die door de politie regelmatig worden gemaakt.

In totaal zijn 30 bedrijven bezocht. Bij 60% van deze bedrijven (in totaal 18 bedrijven) werden de milieuregels overtreden. Daarbij dient te worden vermeld dat het ook om geringe overtredingen gaat.

Een overzicht van de aard van de milieu-overtredingen, die bij de overige bedrijven zijn geconstateerd, laat zien, dat de overtredingen die het meest zijn geconstateerd milieurelevantie hebben. Zo zorgt het niet volgens de voorschriften opslaan van gevaarlijke stoffen voor een onveilige situatie in en buiten het bedrijf. En komt de bescherming van de bodem in het gedrang wanneer er geen maatregelen zijn genomen om bodemverontreiniging te voorkomen.

Andere overtredingen zijn onder andere het in werking zijn of het veranderen van een bedrijf zonder dit te melden bij de gemeente en het ontbreken van voldoende brandwerende voorzieningen. Door de milieupolitie is 4x procesverbaal uitgeschreven.

Bedrijven waarbij overtredingen zijn geconstateerd hebben inmiddels een brief ontvangen van de gemeente.

Tijdens de actie is een inventarisatie gehouden onder de containers die op de bedrijventerreinen continue aanwezig zijn. Deze containers worden voornamelijk voor het opslaan van materialen gebruikt. Het bestemmingsplan van de gemeente laat deze permanent geplaatste containers niet toe. De inventarisatie is gehouden om duidelijkheid te krijgen over de omvang van de situatie. Bedrijven die over deze containers beschikken, krijgen hierover van de gemeente nader bericht.

Verder is tweemaal geconstateerd dat een gedeelte van een bedrijfsruimte op de verdieping in gebruik is genomen als woonruimte. Hier zal de gemeente nog actie op ondernemen. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl