Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 06 Juni 2006 Week van de Zee succesvol door veel vrijwillige inzet

Zaterdag 20 mei werd de Week van de Zee landelijk geopend in Den Helder. De openingshandeling vond plaats op Lichtschip Texel 10, aan de binnenhaven van de Oude Rijkswerf Willemsoord. Voor twee markante personen was hierbij een speciale rol weggelegd. Napoleon en koning Willem I waren geheel volgens het thema van de Week van de Zee 2006 ('Op Reis') door de tijd gereisd om burgemeester G.H. Faber bij de opening bij te staan.

Ook kinderen van de basisschool Tuindorp en de Rangers van het Wereld Natuur Fonds hadden een rol. Zij hadden allemaal een koffertje gemaakt dat op een afgesproken moment gelijktijdig openviel. Hierdoor werd de tekst: 'Week van de Zee 2006. Op Reis' onthuld en was de opening een feit.

Voor de bezoekers was het mogelijk mee te varen op ťťn van de aanwezige schepen. Bovendien was er vrolijke muziek, onder meer door smartlappenkoor Ordinaria, een draaiorgel en mevrouw Morena met haar ocean drums. Afgelopen zondag 28 mei is de Week van de Zee afgesloten met de inmiddels traditionele Groene Markt in de Kroonpassage.

Na de opening van de Week van de Zee was het mogelijk met Napoleon of koning Willem I op de foto te gaan. Wilt u graag in het bezit komen van uw (gratis) foto? Kom dan langs bij team Communicatie in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20. Belt u wel even van te voren? Ons telefoonnummer is 0223-678194.

Bedankt!

We zijn er trots op dat de landelijke opening van de Week van de Zee in Den Helder succesvol is verlopen. Ondanks de beperkte middelen is het gelukt een geslaagde opening te organiseren. De organisatie van de Week van de Zee in Den Helder wil daarom graag iedereen bedanken die zijn of haar steentje heeft bijgedragen, waaronder:

De organisatie bedankt ook Kop & Munt en Bonobo Wear en Interprint voor hun bijdrage. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl