Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 05 December 2006 Licentieovereenkomst `unieke gasreiniging` getekend

Op woensdag 22 november hebben het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en Dahlman Industrial Group B.V. een licentieovereenkomst voor de OLGA-gasreinigingstechnologie in Petten getekend. De feestelijke bijeenkomst werd mede bijgewoond door de projectleiders van beide partijen. In nauwe samenwerking met Dahlman uit Maassluis is bij ECN te Petten een gasreinigingsinstallatie ontwikkeld op basis van olie: de OLGA olie-gaswasser. Het partnerschap werd bezegeld op 22 november met het tekenen van de licentieovereenkomst. Hiermee krijgt Dahlman officieel een wereldwijde licentie voor de bouw van de OLGA-technologie per 18 juli 2006.

De door ECN ontwikkelde OLGA-technologie, die in de 4 MWth groene elektriciteitscentrale in Moissanes, Frankrijk ingebouwd is, bewijst uitstekende dienst. Deze unieke technologie brengt de exploitatie van energiecentrales die volledig op biomassa kunnen draaien, een groot aantal stappen dichterbij. Exploitatie en realisatie van het project zijn in handen van het Franse Eneria en partner SOREA. De bouw is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Franse overheid voor het realiseren van 6 centrales van 50 MWth die wijnresidu en afvalhout vergassen.

Frank Egas, algemeen directeur Dahlman Industrial Group, liet zijn enthousiasme over de overdracht duidelijk blijken. "Met deze overeenkomst heeft Dahlman de goede commerciŽle vooruitzichten van deze veelbelovende technologie zeker gesteld en is een stap gezet naar de toekomstige integratie ervan. Het R&D budget voor een MKB-bedrijf zoals Dahlman is relatief klein en een efficiŽnte en winstgevende samenwerking met een GTI (Groot Technologisch Instituut) is voor ons uitermate waardevol."

Dr. Ton Hoff, directievoorzitter ECN, benadrukte het belang van de licentieovereenkomst. "Dahlman heeft de meest geschikte strategische partner met de juiste know-how gevonden om de OLGA-technologie te commercialiseren. De resultaten van de komende duurtest in Frankrijk, zullen door ECN en Dahlman gezamenlijk ingezet worden voor de verbetering van de installatie."

ECN is ťťn van de toonaangevende onderzoeksinstituten in Europa op het gebied van biomassa. De unit Biomassa, Kolen & Milieuonderzoek verricht onderzoek en geeft advies bij beleidsvoorbereiding, technische toepassingen en technologische ontwikkelingen.

Dahlman is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in de levering van procesfiltratiesystemen. De systemen worden ontworpen en gebouwd in Maassluis en wereldwijd geleverd aan de olie en gas en power industrie. (Bron: ECN)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl