Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 13 December 2006 College Anna Paulowna moet meewerken aan MER gasontvangststation

De gemeenteraad van Anna Paulowna vindt dat het college van B&W moet doorgaan met de MER-procedure voor de komst van het gasontvangsstation in Anna Paulowna. Een motie hierover is aangenomen in de gemeenteraadsvergadering van maandag 11 december. Aan het doorgaan van het project zijn wel uitdrukkelijke voorwaarden verbonden.

Raad hakt knoop door

Het college stelde zich terughoudend op ten aanzien van het plan van de Gasunie om het bestaande gascompressiestation aan de Grasweg uit breiden. De omwonenden zijn tegen.

Onlangs werd een informatieavond gehouden waarbij zowel Gasunie en het Ministerie van Economische Zaken hamerden op nationale belangen die gediend zijn bij het doorgaan van de plannen.

Uiteindelijk moest de gemeenteraad gisterenavond de knoop doorhakken. Het CDA diende een motie in. Deze werd aangenomen met alleen de stem van Anna Paulowna Transparant tegen.

Voorwaarden

Volgens de motie kan het project pas worden doorgezet wanneer is voldaan aan een aantal voorwaarden. Er moet in ieder geval rekening worden gehouden met de wensen en gevoelens van de omwonenden. Ook moet het college zich sterk maken voor een spoedige afhandeling van de huidige schadeclaims die nog te maken hebben met het inmiddels gebouwde gascompressorstation.

U kunt de motie inzien via www.annapaulowna.nl (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl