Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 04 Januari 2007 Eerste Bio-Olie Auto Noord-Holland - 10 januari 2007

Kerk en bedrijfsleven samen door de bocht...

Op 10 januari 2007 worden in het Motorenmuseum in Nieuwe Niedorp door Teamwork Technology, de Stichting Eerlijke & Duurzame Biobrandstoffen en ATO-NH, de sleutels overhandigd van Noord-Hollands’ eerste auto die volledig geschikt is gemaakt voor het rijden op puur plantaardige olie (P.P.O.) als vervangende brandstof voor dieselmotoren. Gedeputeerde A. Moens van de provincie Noord-Holland, zal de eerste meters afleggen, rijdend op koolzaadolie.

Het initiatief voor de duurzame auto komt uit de Protestantse Kerk in Medemblik. Middels het activiteitenprogramma "Kerk in Actie" hebben leden van de kerk die niet willen wachten op resultaten van landelijke regelgeving, Teamwork Technology uit Zijdewind benaderd met de vraag hoe, NU, zelf bij te dragen aan het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. De keuze viel op dagelijks vervoer. Een auto staat dicht bij de mensen en de ombouw van de auto voor het rijden op de milieuvriendelijk P.P.O. is een haalbare investering. De ombouw vindt plaats in de regio Noord-Holland en kost, afhankelijk van het type auto, zo’n 2.000,- euro. Hierop wordt nog Leader+ subsidie verleend. Leader+, het Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling, ondersteunt het initiatief.

Milieuvoordelen van P.P.O. zijn een gesloten CO2 kringloop, natuurlijke afbreekbaarheid, praktisch zwavelvrij, reductie uitstoot roet, ongevaarlijke brandstofopslag en een goede vervanging voor de eindige, fossiele energievoorziening.

Voor de distributie en tanklocaties is overleg gaande met een aantal grote exploitanten van benzinestations in Noord-Holland.

De unieke samenwerking tussen kerk en bedrijfsleven moet gestalte krijgen in het "Rijschoon.nu"-project dat eind 2007 zo’n 200 auto’s in de Kop van Noord-Holland op P.P.O. wil laten rijden.

Teamwork Technology, de kerken en betrokken particulieren hebben in het kader van dit project de Stichting Eerlijke en Duurzame Biobrandstoffen opgericht.

ATO-NH opereert in opdracht van de provincie Noord-Holland aan de uitvoering van het duurzaam energie beleid in de regio. ATO-NH stimuleert projecten die toepassing van biomassa als energiedrager voor elektriciteitsproductie en transport ten doel hebben.

Programma presentatie Noord-Hollandse bio-olie auto

Teamwork Technology, de Stichting Eerlijke en Duurzame Brandstoffen en ATO-Noord Holland hebben het genoegen u uit te nodigen voor de bijeenkomst op 10 januari 2007 in het Motoren Museum te Nieuwe Niedorp, zoals omschreven in voorgaand persbericht.

Locatie:
Motorenmuseum Nieuwe Niedorp
Schulpweg 47
1733 AT NIEUWE NIEDORP
0226-413571 b.g.g. 06-53372552
http://www.motoren-museum.nl/

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl