Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 02 Maart 2007 Innovatiesite met provinciale initiatieven

Op de provinciale website is vanaf vandaag een innovatiesite te vinden, zie www.noord-holland.nl/projecten/innovatie.

Op deze innovatiesite kan het Noord-Hollandse bedrijfsleven terecht voor meer informatie over innovatie, samenwerking en kennisoverdracht. De provincie ondersteunt het bedrijfsleven via een aantal innovatieve programma's.

Alle programma's waarin de provincie participeert zijn nu op overzichtelijke wijze te vinden op deze innovatiesite. De programma's zijn gericht op het midden- en kleinbedrijf, bepaalde sectoren als ICT/multimedia en regionale samenwerking. Hoe deze samenwerking tot stand komt is onder meer te lezen in een wekelijkse bijdrage uit de praktijk. "We kenden elkaar niet, laat staan dat we wisten dat we met zo velen waren", zegt Mark Damman van ICT Zaanstreek in het eerste bericht over de clustering van 300 ICT-bedrijven.

Innovatie door het MKB

Het Kansenkanon van de provincie Noord-Holland en Syntens richt zich op het midden- en kleinbedrijf. De resultaten van dit programma zijn beter dan de verwachting. De afgelopen twee jaar heeft het Kansenkanon met onder andere kennisclusters meer dan 375 bedrijven bereikt. Producten waaraan het Kansenkanon heeft bijgedragen zijn bijvoorbeeld de afkoelstoel, de taaldienst Digisupport, een buigmechanisme voor laparoscopische chirurgie.

Voor meer informatie: www.kansenkanon.nl.

Creatieve AS

Met Stichting iMMovator richt de provincie zich op versterking van de cross media sector (radio, televisie, internet, mobiel, print en events) in de zogenaamde Creatieve AS (Haarlem, Amsterdam, Hilversum, Utrecht). Afgelopen vrijdag heeft gedeputeerde economie Hans Schipper de Cross Media Monitor 2006 aangeboden aan Alexander Rinnooy Kan (voorzitter Sociaal Economische Raad).

Voor meer informatie: www.immovator.nl.

Het Kansenkanon en iMMovator zijn twee voorbeelden van innovatieprogramma's die de provincie steunt. Op de site staat het volledige overzicht van provinciale initiatieven. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl